Davutoğlu: Hak ettikleri cevabı vereceğiz

Başbakan Davutoğlu, “En kötü dönemde bile terörün hiçbir mazereti olamaz. Biz, barış ortamına kim kast ederse onun hak ettiği cevabı vermeye kararlıyız” dedi.

Davutoğlu: Hak ettikleri cevabı vereceğiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Van İl Başkanlığınca düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma” toplantısında yaptığı konuşmada, omuzlarının üzerinde bir emanet taşıdıklarını belirterek, “Hiçbir zaman kolayı seçmeyeceğiz, zor neredeyse onun üzerine gideceğiz, zoru da yeneceğiz. Ama yeni bir Türkiye, özgür, mutlu, adil bir Türkiye’nin kilometre taşlarını döşemeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

8 Haziran sonrası birbirleriyle çarpışıyor görünen DEAŞ, PKK, DHKP/C ve Suriye rejimiyle irtibatlı bazı grupların hep birden Türkiye’ye saldırmaya başladıklarını söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Şu saydığım dönemlerde hayal dahi edilemeyen, arkadaş sohbetinde bile dile getirilmeye korkulan özgürlük talepleri, baskılardan kurtulma dilekleri tek tek bizim dönemimizde hayata geçmedi mi? Asrın barış projeleri olarak Demokratik Açılım, Milli Birlik ve Kardeşlik, Çözüm Süreci bütün iyi niyetimizle bu dönemde devreye girmedi mi? Yanlış anlaşılmasın, terörün hiçbir mazereti olamaz. En kötü dönemde bile terörün mazereti olamaz, olmaz da. Böylesine ortamı özgürleştiren, normalleştiren ve özgürlükleri hayata geçiren, bütün yasaklara meydan okuyan bir dönemden sonra bu irrasyonel, duygusuz, vahşi terör patlamasının herhangi bir izahı olabilir mi? Elbette izahıyla da meşgul değiliz kendisiyle de. Biz barış ortamına kim kast ederse onun hak ettiği cevabı vermeye kararlıyız.”

“Ne terör çetelerine izin vereceğiz ne o beyaz Toros’larla anılan faili meçhullere” 

Davutoğlu, artan terör saldırılarının ardından 23 Temmuz’da Çankaya Köşkü’nde düzenlenen terör zirvesinde, “Bütün bu terör odaklarının üzerine aynı kararlılıkla gideceksiniz. Biz ne DEAŞ, ne PKK, ne de DHKP-C tanırız. Bu ülkeyi hedef alanlar, bu ülkenin vatandaşlarının canlarına kastedenlerin, mallarına, namuslarına ve ırzlarına yönelenlere tek bir saniye bile nefes aldırmayacaksınız” talimatı verdiğini belirterek, “Aynı toplantıda şunu da söyledim. Doğu ve Güneydoğu’da hiçbir vatandaşımızın herhangi bir özgürlüğü sınırlanmayacak, hiçbir vatandaşımıza ayrımcı bir muamele yapılmayacak. Taviz vermiyoruz, vermeyeceğiz. Ama şunu da vurgulamak istiyorum. 90’lara dönmek lafları ediliyor. Bu kara bir propagandanın ürünü. Bizim yönetim anlayışımız ile faili meçhul cinayetlerle anılan, özgürlüklerin boğulduğu, insanların en temel haklarından mahrum bırakıldığı 90’lı yılları yan yana getirmek bühtandır, iftiradır. 90’lı yılları geri getirmek isteyen terör örgütünün ta kendisidir ve onların karşısında da Ergenekoncu zihniyetin hortlamasıdır. Biz ne terör çetelerine izin vereceğiz ne o beyaz Toros’larla anılan faili meçhullere.” ifadelerini kullandı.

Vanlılar’dan korkmadan yüksek sesle “Biz bu ülkede bir daha terör ve baskı istemiyoruz” demelerini isteyen Davutoğlu, “Bunları biz biliriz, bunlar puslu havada ortaya çıkan çakallardır. Karşılarına yiğit çıktı mı susarlar. DEAŞ da öyledir, PKK da öyledir, diğerleri de. Onun için bize güvenin, biz size güveniyoruz. Eğer sizler üzerinde bu terör örgütünün oluşturmaya çalıştığı baskı, zulüm, şiddete izin verilirse sizler buna sessiz kalırsanız sadece devletin gayretiyle bu mücadeleyi sürdürmek zorlaşır.” diye konuştu.

“Teröre eş başkanlık yapıyorlar”

HDP’ye yapılan bütün saldırıları kınadığını ve o saldırılar karşısında ortak tavır çağrısında bulunduğunu belirten Davutoğlu, “Ama AK Parti’ye yönelik saldırılarda hiç bu tavrı kimseden görmedik. Bakalım, o çok demokrasiyi savunan eş başkanlar, (AK Parti) Hakkari il başkanına yönelik olarak yapılan bu linç girişimine ne diyecekler? Kınayacaklar mı?” dedi.

Davutoğlu, “Bu eş başkanlar teröre eş başkanlık yapıyorlar, teröre. Siyasetin bu anlamda terörün vesayetinden kurtulması lazım” diye konuştu.

“Bu millete aidiyetinizi güçlendirin”

Başbakan Davutoğlu, Van’da milli sporcu Nur Tatar’ın isminin verildiği spor salonunun açılış törenine de katıldı.

Törende konuşan Davutoğlu, Van’ın, her şeyin en güzeline layık olan, Türkiye’nin kadim kültürünün yansıdığı güzel bir şehir olduğunu, açılışını yaptıkları modern spor tesisini genç yaşında, gençliğini tadamadan toprağa düşmüş şehitlere ithaf ettiklerini belirtti.

“Bizim ideallerimiz ve hedeflerimiz çok büyük” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Aslında bugün Türkiye’de iki alternatif yöntem birbiriyle yarışıyor. Bir tarafta gençleri çocuk yaşta alıp, terör için bilinmez meçhule, dağlara götürenler, diğer tarafta da aynı gençleri en iyi dersliklerde, en iyi okullarda, en iyi spor salonlarında, en iyi sanat merkezlerinde geleceğe hazırlamak isteyen bizler. Değerli gençlerden, sizlerden beklediğimiz tek şey, bütün bu kritik dönemde omuz omuza vermeniz. Sizden beklediğimiz tek şey, bu vatana, bu ülkeye, bu millete aidiyetinizi her gün güçlendirerek Türkiye’nin geleceğini hep beraber inşa etmeniz”

Törene Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Milli Tekvandocu Nur Tatar ve ailesi ile bölge milletvekilleri katıldı.

Davutoğlu, Van’daki programı kapsamında bazı görüşmeler de gerçekleştirdi.

Başbakan Davutoğlu, sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle gerçekleştirdiği buluşmanın ardından Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu üyeleriyle de bir araya geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X