Davutoğlu: ‘İznimle yapıldı, arkasındayım’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı’nın darbe iddialarını yalanlayan açıklaması hakkında ilk kez konuştu.

Davutoğlu: ‘İznimle yapıldı, arkasındayım’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı’nın, “TSK’nın darbe yapacağı” iddiasını yalanlayan açıklaması hakkında konuştu.

Başbakan Davutoğlu, ”Genelkurmay Başkanı’mızın yaptığı açıklama hem benim iznimle yapılmıştır hem de ben bu açıklamanın arkasındayım” dedi.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir şekilde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin demokratik sistemin dışındaymış, başka bir yerindeymiş gibi takdim edilmesini kabul etmem. Genelkurmay Başkanı’mızın bu konudaki görüşlerini ifade etmesi, benimle istişare edilmiş bir husustur. Dolayısıyla herhangi bir şekilde demokratik teamüllere aykırı da görmüyorum. O bakımdan aynı görüşleri ben de belirtiyorum.”

Cuma günü gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, “Eski Türkiye çok gerilerde kaldı. Artık kimse, Türkiye’de meşru demokratik sistem içinde, Silahlı Kuvvetler üzerinden güç sahibi olacağını düşünemez” şeklinde konuştu.

 

Davutoğlu, Silahlı Kuvvetler içinde paralel yapılanma olduğu iddialarını da değerlendirdi: ”Herhangi bir paralel yapılanmanın söz konusu olması halinde, Silahlı Kuvvetler’imizin bunu kendi içinde en iyi şekilde tasfiye edeceğine dair inancım, güvenim tamdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X