Davutoğlu: Kendinizi yetiştirin

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İznik Şubesinin programına katılmak üzeren İznik’e giden Davutoğlu, gençlere ilim ve düşünce hayatında kendilerini yetiştirmelerini söyledi.

Davutoğlu: Kendinizi yetiştirin

HAYRİ ŞEN

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)  İznik Şubesi’nin programına katılmak üzeren İznik’e giden eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Ayasofya, Eşrefzade, Şeyh Kudbeddin Camiileri ile Yeşil Camii’ni gezdikten sonra müzede incelemelerde bulundu. Davutoğlu, daha sonra konuşma yapacağı salona geçti. Ahmet Davutoğlu konuşmasında, Selçuklu Devleti’nin ilk payitahtı olan Konya’nın payitaht olmasını sağlayan şehrin de İznik olduğunu belirtti. İznik’in çok köklü medeniyetlerin beşiği olduğunu ifade eden Davutoğlu, “İznik’in üstündeki toprağı biraz alsanız altından insanlık tarihi çıkar. İznik medeniyetlerin beşiği, inançların da en önemli merkezidir. İznik bir başşehirdir. Siz bir başşehrin çocuklarınız, siz bir payitaht torunusunuz. Size yakışan da payitaht torunu gibi davranmak ve hep büyük düşünmek” diye konuştu.

YETERLİ OLDUĞUNUZDA SİYASETÇİ OLUN

Davutoğlu, “Kaymakamlığı ziyaret ederken karşıdaki evin penceresinde yaşlı bir teyzenin beni beklediğini öğrendim. Pencereye gittim ve seslendim. 89 yaşında İznikli Refika Teyze. Nerede yaşarsanız yaşayın, oranın en yaşlısını bulun ve dizinin dibine oturun. Emin olun, benden daha çok dersi ondan öğrenirsiniz. Çünkü orada hayatın dersi var” dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti: “15 Temmuz’da kendisine güvenen devleti ve ona güvenen milleti gördünüz. Hak ve hukuklarına sahip çıkan bir toplum gördüler. Türkiye’de öyle bir nesil var artık. 15 Temmuz’a kalkışanlar, bundan sonra da yanılacak. Bu millete güven verildi, millet de artık kendisine güveniyor. Ve siz gençler, ilim ve düşünce hayatında kendinizi yetiştirin. Azimli olun, hırslı olmayın. Siyasetçi olmak istiyorsanız, kendinizi yetiştirin ve yeterli olduğunuza inandığınız zaman siyasetçi olun. Bir şey olmadan siyasetçi olmayın. 15 Temmuz’daki yıkıcı ve o ihaneti gördük. Akıl ve vicdanı yok sayıp tek kişiye bağlanmak nasıl bir düşüncedir. Pensilvanya’da oturan bir kişinin Türkiye’yi idare etmeye kalkması, başından büyük işlere kalkışması akıl yoksunluğudur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X