Davutoğlu: ‘Kim kamu düzenini tehdit ediyorsa…’

Başbakan Davutoğlu, mülki ve idari amirlerine seslenerek, “Kim kamu düzenini tehdit ediyorsa, etnik kökeni, mezhebi argümanı ne olursa olsun, üzerine en kararlı şekilde gideceksiniz’ dedi.

Davutoğlu: ‘Kim kamu düzenini tehdit ediyorsa…’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vilayetler Evi’nde Doğu ve Güneydoğu illerinin mülki ve idari amirleriyle toplantıda bir araya geldi.

Davutoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan mülki idare amirlerine seslenerek, “Alanda halkla beraber olun, çarşıya çıkın, pazara çıkın. Güvenlik riski olabilir. Güvenlik riski dolayısıyla halktan uzak kalan birisi görevini yapmamıştır. Kendisi güvenlik riskini üstlenmeyen bir amirin, memuruna ‘güvenlik tedbiri al’ demesini ben kabul edemem” dedi. 

“Kim kamu düzenini tehdit ediyorsa üzerine kararlılıkla gidin”

“Kim kamu düzenini tehdit ediyorsa, etnik kökeni, dini gerekçesi ne olursa olsun, DEAŞ’ın yaptığı gibi yüce dinimizin değerlerini kullanmaya kalkabilir, mezhebi argümanı ne olursa olsun, üzerine en kararlı şekilde gideceksiniz” ifadelerkini kullanan Başbakan Davutoğlu, “Hiçbir tereddüt göstermeyeceksiniz. Halk ile teröristi ayırt edeceksiniz. Halka şefkat, teröriste kudret elinizi göstereceksiniz. Askerimiz, polisimiz, bütün mülki yetkililerimiz halka şefkat gösterirken yüreğiyle, teröriste karşı kudret gösterirken bileğiyle gösterecek” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X