Davutoğlu: Problemimiz darbecilerle

Başbakan Davutoğlu, “Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanını idama mahkum etmiş bir rejim var. Problemimiz Mısır halkıyla değilki Mısır devletiyle dahi değil. Problemimiz darbecilerle” dedi.

Davutoğlu: Problemimiz darbecilerle

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Balıkesir mitinginde vatandaşlara seslendi. Türkiye’nin cumhuriyetin üzerinden 80 yıl geçmesine karşın 2002’de hala Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu silahları dışarıdan hibe olarak aldığını anlatan Davutoğlu, “Para ödeyecek, onların bedelini ödeyecek elimizde imkan yoktu. İnsansız hava aracını İsrail’den alıyorduk. Tankları başka ülkelerden hibe olarak alıyorduk. Başkalarının hibesiyle Kuvayımilliye olur mu? Başkalarına muhtaç olan bir ülke Kuvayımilliye ruhunu yaşatabilir mi” diye konuştu.

Bütün dünyanın umudunun yükselen Türkiye’nin mazlumlara kucak açan eli olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Kervan yola çıktı, küresel güç olacak Türkiye’ye var mısınız? Herkesin onuruyla yaşadığı, izzetiyle itibarıyla bütün haklarının korunduğu yeni Türkiye’ye var mısınız? Kendi tankını, kendi uçağını, kendi gemisini, kendi otomobilini, kendi denizaltısını, kendi uzay ajansını kuran büyük Türkiye’ye var mısınız? İnşallah dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girecek yükselen Türkiye’ye var mısınız? Bunun için huzur lazım, bunun için istikrar lazım, bunun için güven lazım, bunun için iddia ve ideal lazım. Bütün bunları harekete geçirmeye var mısınız? İstikrarımızı bozmak için bir takım tuzaklarla 1990’lı yıllarda olduğu gibi koalisyon hesabı yapanlara şöyle bir demokrasi sillesi vurmaya var mısınız? Onlara buraya gelirlerse Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi iyi bir elense çekmeye var mısınız? Bütün muhalefet partilerini iyi bir elenseyle kündeye getirmeye var mısınız? 7 Haziran’da inşallah gür bir ses duyacak mıyız? Hiç şüphemiz yok.”

AK Parti’nin bu iddialarla ve hedeflerle Kuvayımilliye ruhunu 2023’e taşıdığını belirten Davutoğlu, muhalefet partilerini eleştirerek, “CHP hiçbir şey kalmamış gibi HDP ile Diyanet’in kapatılmasını tavsiye ediyor. Zaten şimdi biz bunlara artık HDP, CHP demiyorum, CHDP. Çünkü ikisinin derdi de dinle. Biri Türkleri dininden uzaklaştırmaya çalıyor, biri Kürtleri. Halbuki Türkler, Kürtler Alparslan’ın ordusunda tekbir için İslam için bu toprağı vatan kılmak için savaştılar. Aynı şekilde, Türkler, Kürtler, Sünniler, Aleviler, Seyit Onbaşı ile Çanakkale’de hep beraber oldular” değerlendirmesinde bulundu. 

Her ikisinin de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e olmadık hakaretlerde bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, Gözmez’in dün Mescid-i Aksa’da tarihi bir hutbe okuduğunu anımsattı.

Hasan Basri Çantay, Gönenli Mehmet Efendi ve 78 milyon adına bu hutbeyi okuduğunu belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mescid-i Aksa’nın bizim için kutsal olduğunu dahi bilmeyenler soruyorlar, ‘İsrail ile biz niye dost olmuyoruz?’ diye. Kılıçdaroğlu dün yine Kahramanmaraş’ta demiş ki ‘Bizim niye İsrail’de büyükelçimiz yok.’ Dört ülke sayarak, Suriye’yi, Mısır’ı…Şimdi, bugün anlaşılıyor. Kılıçdaroğlu bugün cevap versin, değilse yarın. Niye Mısır’da büyükelçimiz yok biliniyor. Çünkü Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanını idama mahkum etmiş bir rejim var. Problemimiz Mısır halkıyla değilki Mısır devletiyle dahi değil. Problemimiz darbecilerle. Şimdi Kılıçdaroğlu’nu sınava sokma zamanı geldi. Çıksın söylesin, seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’nin yanında mı darbeci Sisi’nin yanında mı? Elemanlarını Sisi’ye gönderdi. Türkiye’yi eleştiriyor, ‘niye böyle davranıyorsunuz?’ diye. Yine İsrail’de ‘niye büyükelçimiz yok’ diyor. Biz Mescid-i Aksa’ya asker postallarıyla girenlerle dost olur muyuz? ‘Kılıçdaroğlu, olalım’ diyor. Ona bir cevap verecek misiniz?”

”Üçüncü Kuvayımilliye hareketi AK Parti”

Mısır’da o darbeyi planlayan dış güçlerin, benzer bir darbeyi Türkiye’de de yapmak istediğini aktaran Davutoğlu, ”İkinci Kuvayımilliye eğer Adnan Menderes ve Demokrat Parti hareketiyse, üçüncü Kuvayımilliye hareketi AK Parti hareketidir, AK Parti hareketi” değerlendirmesinde bulundu.

”Ona hesap sormak sizin hakkınızdır”

Davutoğlu, ”Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin” sloganı üzerine, ”Dinleyecekler, hepsi dinleyecek ve hesaplarını verecekler. KPSS’de milletin evlatlarının haklarını, hukuklarını yemelerinin hesabını verecekler” dedi.

Bütün bu planları, tuzakları bozarak bugüne geldiklerini anlatan Davutoğlu, şimdi 7 Haziran’a yürüdüklerini ifade etti.

“Baktılar ki bizi durduramadılar. Bir takım oyunlar içine girdiler” değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Öğrencilerimiz bilirler, üniversite sınavında bir kural var değil mi, ‘Dört yanlış, bir doğruyu götürüyor.’ Şöyle düşündü birileri ‘Dört tane yanlışı yan yana getirirsek, bir tane doğruyu götürür.’ Yani CHP, MHP, HDP, paralel, dört yanlış yan yana gelirse AK Parti doğrusunu götürür. Be ey gafiller, bu üniversite sınavı değil. Bu seçim sınavı. Seçimde millet, bir doğruyla, dört yanlışı götürür, dört yanlışı. Bir doğru, hangi doğru? Kuvayımilliye doğrusu, AK Parti. Yani devlete, millete güç katan, milleti birleştiren Kuvayımilliye partisi AK Parti. Diğer dört yanlış hangisi? Milletin inancıyla kültürüyle savaş halindeki tek parti zihniyetinin devamı olan CHP. 2002’de kimse onlara ‘git’ demediği halde elindeki koltuğu, makamı bırakıp milletin verdiği emaneti terk edip giden, şimdi de milliyetçilik taslayan MHP. Miraç gecesiydi dün, Miracın ne demek olduğunu bilmeyip, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için ne anlama geldiğini bilmeyen ve ‘Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır’ diyen Demirtaş ve HDP.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X