Davutoğlu: ‘Rus uçağının düşürülmesi devletin ortak işi’

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rus uçağını düşüren pilotların darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla, “Emri ben verdim” sözleri üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Davutoğlu: ‘Rus uçağının düşürülmesi devletin ortak işi’

Davutoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuyla ilgili bir soru üzerine, Suriye’nin Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçağı düşürmesinin ardından angajman kurallarının değiştirildiğini hatırlatan Davutoğlu, Rusya’nın hava sahası ihlalleri sonrası bu kurallarının genişletildiğini söyledi ve ‘Burada devlet ortak olarak hareket etmiştir’ ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, MİT’in saat 16.00’da Genelkurmay’a ilettiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise ‘Eniştemden öğrendim’ dediği olayla ilgili istihbarat zaafiyeti tartışmalarına da değindi. O gün MİT’te ciddi çatışmalar olduğunu ifade eden Davutoğlu, ‘MİT karargahını ele geçiremediler. Doğrudan bilgiye sahip değilim ama ilk ihbar, Hakan Fidan’a yapılacak bir suikast şeklinde geliyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X