Davutoğlu’dan Ankara saldırısına ilişkin flaş açıklama

Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada Ankara’daki saldırının failinin belirlenmesine yönelik DNA çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Davutoğlu gözaltı sayısının da 11 olduğunu açıkladı.

Davutoğlu’dan Ankara saldırısına ilişkin flaş açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Davutoğlu’nun açıklaması özetle şöyle:

“Türkiye ateş çemberinin ortasında demokrasisiyle örnek bir performans sergilerken saldırılar son dönemde artmakta. Kalkınmamızı engellemek demokrasimize darbe vurmak istiyorlar. Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim, bu terör saldırılarının hedefi tüm milletimizdir. Evine gitmek için otobüs durağında bekleyenlere karşı bu saldırıyı gerçekleştirenler insan olamazlar. Bu barbarca saldırılar kesinlikle amacına ulaşmayacaktır. 

Toplumun her kesiminden yek vücut olduğumuzu ifade eden mesajlar gelmiş olması çok önemlidir. Terörü yenilgiye uğratacak olan husus milletin beraberliği ve ayakta durma iradesidir. Bu tür saldırılar ülkemizin bütnlüğünü yıkamadığı gibi bundan sonra da yıkamyacaktır.

Saldırı sonrası gelişmeleri takip ettik. Ambulanslarımız 1.5 dakikada olay yerine ulaştı. Şu ana kadar 35 cenazemizin kimliği tespit edildi, 35’i de ailelerine teslim edildi. DNA çalışmaları sürüyor, çok yakın bir sürede fail ortaya çıkacak. 11 gözaltı yapıldı. Ortaya çıkarılması gereken bir cinayet ve terör şebekesi var. 

Bu ülkenin bekasının sağlanabilmesi için hepimiz fedakarlık yapmaya hazırız. Bize güvenen vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, hainler ne yaparlarsa yapsınlar onun karşısında duracak bir ülkeniz var. Atılması gereken adımları atmakta bir an olsun tereddüt etmeyiz.

Dayanışma için ziyaretime gelen Sayın Bahçeli’ye de teşekkürü borç biliyorum. Gün dayanışma günüdür. Bu siyasi parti meselesi, siyasi görüş meselesi değildir, bu insanlık meselesidir.

Hayatını kaybedenlerin kim olduğu değil, insan oldukları önemli. Biz insanımızı, vatandaşımıza sahip çıkacağız. Başımız her zamankinden daha dik.

Ölenlerden biri terörist, diğer de inceleniyor.11 gözaltı var, bütün network’u çıkarıldı. Bölücü terör örgütünü işaret eden neredeyse kesinleşmiş bulgular var. Doğrudan sivilleri hedef alan bir saldırı. Bu ilk defa olan bir olay değil, bu terör örgütünün çirkin yüzünü ortaya koyuyor. DNA testlerinin son aşamasına gelindi, bunlar açıklanacak.  

Terör saldırılarından sonra ortak tavır için çağrılarda bulunduk. Ümit ederiz bütün partiler bu kez terörü lanetleme konusunda ortak çağrıda bulunurlar.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X