Davutoğlu’dan yeni anayasa mesajı

Başbakan Davutoğlu, “Millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışları tam manasıyla tedavülden kaldırmanın yolu yeni anayasadır. Yeni Meclisimiz bu tarihi görevi yerine getirmelidir” dedi.

Davutoğlu’dan yeni anayasa mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyonlarda yayınlanan “Yeni Türkiye Yolunda” adlı ulusa sesleniş konuşmasında, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmede bulundu.

Konuşmasında, millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışları tam manasıyla tedavülden kaldırmanın yolunun yeni anayasa olduğunu belirten Davutoğlu, “Yeni Meclisimiz bu tarihi görevi yerine getirmelidir” dedi.

Başbakan Davutoğlu, bu konuda sadece Meclis’teki siyasi partilerle değil Meclis’te yer almayan partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumun bütün kesimleriyle istişareyi esas aldıklarını dile getirerek, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki en büyük grup sıfatıyla yine bu şerefli görevde öncü olacaklarını ve yeni anayasayı en geniş mutabakatla hayata geçireceklerini söyledi.

“Türkiye darbe anayasasının ayabını daha fazla taşıyamaz”

Türkiye’nin darbe dönemi imalatı bir anayasayla yönetilmenin ayıbını daha fazla taşıyamayacağını kaydeden Davutoğlu, “Türkiye’yi büyük bir tarihi mirasın taşıyıcısı, emanetçisi olarak göremeyenlerin müellifi olduğu bu anayasa, bizim için, demokrasimiz için kocaman bir ayıptır” ifadelerini kullandı.

“Kimsenin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz”

Başbakan Davutoğlu, kimsenin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceklerini belirterek, “Güç ve kuvvetin değil hukuk ve adaletin belirleyici olduğu bir anlayışla ülkemizi yöneteceğiz. İnsanlarımıza bu inançla hizmet edeceğiz. Ayrımcılığın her türlüsünü reddedeceğiz” dedi.

“CHP ve MHP Genel Başkanları ile bir araya geleceğiz”

30 Aralık ve 4 Ocak’ta CHP ve MHP Genel Başkanları ile bir araya geleceğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, “İnanıyorum ki bu görüşmelerden Türkiye için hayırlı neticeler alacağız” ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz her türlü yapıcı eleştiriye, her türlü öneriye açığız. Her attığımız adımı diğer siyasi partilerle uzlaşma içinde atmak istiyoruz. Her aşamayı kamuoyumuzla paylaşarak çalışmalarımızı şeffaf biçimde yürütme kararlılığındayız. Bu çağrımız samimi bir çağrıdır, gereğini de yapıyoruz, yapacağız.”

“7 Haziran’dan sonra kaos bekleyenleri sükutu hayale uğrattık”

Davutoğlu, “Piyasa beklentilerinin de çok üstünde gerçekleşen üçüncü çeyrekteki yüzde 4’lük büyüme, Hükümetimizin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasındaki dönemi ekonomik istikrardan taviz vermeden başarılı bir şekilde yönettiğinin bir göstergesidir. 7 Haziran’dan sonra kaos bekleyenleri sükutu hayale uğrattık” dedi.

“AB’ye tam üyelik hedefi bizim için son derece önemli”

“Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi bizim için son derece önemli” ifadesini kullanan Davutoğlu, “Hükümet olarak önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği müktesebatına uyum sürecini hızlandırmakta da kararlıyız” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, “Avrupa Birliği’nin evrensel normlarında ifadesini bulan değerler bizim de değerlerimizdir. Biz bu değerlerimizi öncelikle ülkemiz için, milletimiz için önemsiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X