Davutoğlu’na Ulucami’de sevgi seli

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cuma namazını Ulucami’de kıldı. Namaz sonrası vatandaşlar Başbakan Davutoğlu ile tokalaşmak için birbiriyle yarıştı.

Davutoğlu’na Ulucami’de sevgi seli

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa mitingi öncesi Cuma namazını kılmak için Ulucami’ye geldi. Geniş güvenlik tedbirleri altında camiye giren Başbakan Davutoğlu, hutbeyi vatandaşların arasında dinledikten sonra namaz için kendisine ayrılan mahfile geçti. Polisin cami içinde de Başbakan Davutoğlu’nun geçeceği yerde çift sıra saf tutarak güvenlik tedbiri alması dikkat çekti. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay hutbede terör olaylarında ölenler için dua edip, birlik ve beraberlik mesajı verdikten sonra namazı kıldırdı.

Namaz sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Spor Bakanı Çağatay Kılıç, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte vatandaşlarla tokalaştı.

 

Cemaat, Başbakan Davutoğlu’na büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar Davutoğlu ile tokalaşmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Sevgi seliyle karşılanan Başbakan Davutoğlu, fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmayarak objektiflere gülümsedi.

 

Kadınların da namazdan sonra camiye girip Davutoğlu’na sevgi gösterisinde bulunması dikkat çekti.

Namazdan sonra 40 dakika müsafaha eden Davutoğlu, minberin hemen yan tarafında yer alan Essultan’ı Zilllahü Filard ve hüve yeğfi min külli mazlumin yazılı hadisi şerif önünde vatandaşlarla kucaklaştı.

 

Cumhuriyet’in ilk yıllarında üzeri 30 yıl kapalı tutulan bu hadis-i şerifte ‘Sultanlar Allah’ın yeryüzündeki gölgesidir. Bütün mazlumlar, ona sığınır’ manası bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X