Davutoğlu’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Başbakan Davutoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı ve basın ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının Türkiye gibi demokratik bir ülkede hayati önem taşıdığını belirtti.

Davutoğlu’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, basın ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının Türkiye gibi demokratik bir ülkede hayati önem taşıdığını belirterek, “Gazeteciliğin halkın haber alma özgürlüğü dışında belli vesayet odaklarının gündemini ülkeye dayatmak olmadığını da herkesin bilmesi gerekir. Özgürlüklerin kötüye kullanılması ve özellikle terörün ve terör örgütlerinin propagandasını yapma saikiyle hareket etmenin gazetecilik kapsamına girmeyeceğinin altını çizmek isterim” değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Davutoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, gazeteciliğin halkın haber alma ve bilgi edinme hakkına, ülkenin barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine katkı sağlayan en önemli meslek gruplarından biri olduğunu vurguladı.

Meslek etiğine tam bir bağlılıkla, vatandaşların gözü, kulağı ve dili olan tüm basın mensuplarının, demokrasinin güçlenmesinde tayin edici bir rol aldıklarının da göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Davutoğlu, basın çalışanlarının karşılaştıkları zorlukları aşmak için alınması gereken tedbirler üzerinde hükümet olarak hassasiyetle durduklarını bildirdi.

Akademisyen olduğu 1990’larda köşe yazarlığı da yaparak bu değerli mesleğin içinde olma fırsatı yakaladığını hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“İfade etmek isterim ki, basın ve ifade özgürlüğü benim için vazgeçilmezdir. Bu özgürlüklerin kullanılması Türkiye gibi demokratik bir ülkede hayati öneme haizdir. 2002’den bu yana özgürlük alanlarının genişletilmesinde büyük reformlara imza atan bir iktidar olarak bu özgürlüğün en güçlü teminatı da biziz. Gazeteciliğin halkın haber alma özgürlüğü dışında belli vesayet odaklarının gündemini ülkeye dayatmak olmadığını da herkesin bilmesi gerekir. Özgürlüklerin kötüye kullanılması ve özellikle terörün ve terör örgütlerinin propagandasını yapma saiki ile hareket etmenin gazetecilik kapsamına girmeyeceğinin altını çizmek isterim.

Bu özel gün vesilesiyle başta birlikte mesai yaptığımız Başbakanlık muhabirleri olmak üzere ülkemizdeki bütün gazetecileri tek tek tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Evrensel hukuki ve insani değerleri koruyarak, mesleklerini hiçbir baskı ve tazyik altında kalmadan icra eden ve özgürce gazetecilik yapan bütün basın camiasını demokratik gelişmemize yaptıkları katkılardan dolayı kutluyor, bütün gazetecilere hızlı ve doğru haber yarışında başarılar diliyorum.

Dünyanın bir çok bölgesinde doğru ve eksiksiz habercilik anlayışı ile fedakarca görev yapan, başta Suriye ve Filistin olmak üzere yaşanan acıları dünyaya duyurmak için canını tehlikeye atan ve bu uğurda hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygı ve minnetle anıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X