Davutoğlu`ndan Bursa`ya övgü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa ziyaretinin izlenimlerini AK Parti Grup Toplantısı`nda partilerle paylaştı. Grup konuşmasının önemli bir kısmını Bursa`ya ayıran Başbakan Davutoğlu, Bursa ve Bursalılara övgüler yağdırdı.

Davutoğlu`ndan Bursa`ya övgü
BURSA MODEL ŞEHİR
 
Bursa ziyaretinin ekonomik boyutunun yanı sına halkla buluşma açısından da ayrı bir değer taşıdığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, “Sadece ekonomik gündemi bakımından değil, Bursa’da halkımızla buluşma, onlarla kaynaşma açısından gerçekten hiçbir zaman zihnimizden çıkmayacak çok güzel tablolar yaşadık. Bursa’da gördüğümüz yakın ilgi dolayısıyla, muhabbet dolayısıyla bütün Bursalı kardeşlerime, vatandaşlarıma, hemşerilerime teşekkürü bir borç biliyorum. Bursa bizim model şehrimizdir, ulu şehrimizdir. Bursa’da yaptığım konuşmada 2 sene önce vurguladığım gibi.
 
Ulu Cami’nin, Uludağ’ın, ulu erenlerin, Emir Sultan başta olmak üzere, ulu sultanların, Osman Gazi başta olmak üzere şehri, ama aynı zamanda Cumhuriyetimizin de öncü şehri. Bakınız, ekonomide nereden nereye geldiğimizin çarpıcı bir göstergesi; Bursa’da geçen sene 12,5 milyar dolar ihracat yapıldı.
 
Bu şu demek: 2002’de Türkiye’de emaneti AK Parti devraldığında Türkiye’nin toplam ihracatı 36 milyar dolardı, 2013’te, 10 yıl sonra sadece Bursa’nın ihracatı 10 yıl önceki Türkiye’nin toplam ihracatının 3’te 1’i bir şehrin ihracatı. İşte büyümek bu, işte iddialı olmak ve ülkeyle birlikte şehirlerin de büyümesi perspektifi bu. Kararlığımız hiç eksilmeden devam edecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X