Davutoğlu’ndan Gemlik’e akraba ziyareti

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, akrabalarını ziyaret etmek üzere Bursa’nın Gemlik ilçesine geldi. Muratoba Mahallesi’ndeki akrabalarını ziyaret eden Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğunda bir dönem Gemlik’te

Davutoğlu’ndan Gemlik’e akraba ziyareti

Ahmet Davutoğlu, ‘Muratoba bizim için önemli yer. Babamız tatil dönemlerimizde de buraya getirirdi. Kendimizi hep Muratobalı bildik. Sonunda oba olan yerler, devlet kuran, obadan devlete, oradan Nizam-ı Alem’e uzanan atalarımızın mirasçılarıdır.’ dedi.

Bursa’nın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

‘Bursa’nın her yerini seviyorum. Muratoba’yı da ayrı tutuyorum. Benim için Konya’daki evim neyse Muratoba’daki akrabalarımın evleri de aynıdır. Köyün boşalmasından şikayet var. Gençler köyde durmalı. Hiçbir dönemde, bu dönem ki kadar kooperatiflere destek ve hibe verilmedi. Bu dönem değerlendirilmeli ve tarımda atılım yapılmalı. Gemlik zeytinin markasıdır. Bizler de evimizde ve çevremizde Gemlik zeytini tüketiyoruz. Muratoba’nın kirazı ve şeftalisi de öyle önemli markadır. Daha çok tarım yapmalıyız.’

Ziyaretin ardından eşi Sare Davutoğlu ile mahalleden ayrılan Ahmet Davutoğlu, ‘Göremediğim akrabalarıma da ‘Muratobalı Ahmet’in selamı var’ dersiniz’ ifadesini kullandı.

Davutoğlu çifti daha sonra 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın Umurbey Mahallesi’nde bulunan kabrini ziyaret etti. Ziyaretlerde Davutoğlu’na, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile İl Başkanı Cemalettin Torun ve partililer eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X