Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Davutoğlu’ndan Irak Başbakanı’na mektup

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin, Başika’da geçen Mart ayından bu yana uygulamakta olduğu eğitim programı ve burada bulunan kuvvetlerin görev ve faaliyetlerine ilişkin güncel gelişmeler hakkında Irak Başbakanı Haydar El Abadi’ye bilgi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Başika’da geçen Mart ayından bu yana

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, bugün Irak Başbakanı Abadi’ye bir mektup gönderdi. 

Davutoğlu, mektubunda, Irak’ın, tüm ülkelerce saygı gösterilmesi gerektiğine inandığı, egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda en hassas ülkelerden olan Türkiye’nin bunu yıpratacak herhangi bir adım atmayacağını kaydetti. 

“Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika’ya kuvvet intikali gerçekleştirilmeyeceğini” belirten Başbakan Davutoğlu, mektubunda Türkiye’nin, Irak’a DEAŞ ile mücadelesinde her türlü desteği kararlılıkla vermeye devam edeceğini, bu konuda Irak hükümetiyle olan işbirliğini danışma ve eşgüdüm içerisinde derinleştirmek istediklerini ifade etti. 

Başbakan Davutoğlu, mektubunda, Irak ile Türkiye’nin işbirliğinden rahatsızlık duyan ve bunun sona ermesini isteyen odakların emellerine ulaşmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.