Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

Başbakan Davutoğlu, “Gün, imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek” dedi.

Davutoğlu’ndan önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Elazığ 5. Olağan İl Kongresinde konuştu.

Elazığ ve ilçelerini selamlayan Davutoğlu, Elazığ’ın önemli isimlerini ve manevi önderlerini andı.

Davutoğlu, 6-7 Ekim Kobani provokasyonlarında Elazığ’ın dik durduğunu, provokasyona gelmediğinin altını çizerek, bundan dolayı Elazığlılara teşekkür etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin, bu milleti anlayamayacağını söyleyen Davutoğlu, CHP’nin tarihten ilham almadığını, tarihe yabancı olduğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu’nun, TBMM’de kürsüde Suriyeli bir kızın fotoğrafını gösterdiğini hatırlatan Davutoğlu, “Ey Kılıçdaroğlu, Belek Gazi’nin diyarından sesleniyorum sana, eğer o Suriyeli kızı gerçekten sahipleniyorsan, çık ve ‘Beşar Esad katil’ de, çık ve Beşar Esad’a ‘zalim’ de. Diyemez, korkar. Çünkü, CHP aynen Beşar Esad’ın zihniyetine sahiptir. O Arap Baası’dır, CHP de Türk Baası’dır. Baasçı, darbeci ve ihtilalci bir zihniyettir CHP” diye konuştu. 

“Kılıçdaroğlu çıksın bütün bu CHP mirasını, reddi miras eylesin”

Davutoğlu, Meclis görüşmeleri sırasında, Baas ideolojisini, Mısır’da darbecileri savunan Kılıçdaroğlu’na ve CHP’lilere, “Siz de darbecisiniz” dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti: 

“Kılıçdaroğlu’na Elazığ’dan tekrar çağrıda bulunuyorum; eğer darbeci değilseniz ey Kılıçdaroğlu, çıkın ’27 Mayıs yanlıştı, 27 Mayıs darbesine karşıyız’ deyin. O zamanki genel başkanınız İsmet İnönü 27 Mayıs’a, ‘meşru bir teşebbüstür’ diye fetva vermişti neredeyse. Çıkın siz ‘yanlıştı’ deyin, Başbakanımız Adnan Menderes’in katledildiği 27 Mayıs’a açık tavır sergileyin. sergileyemezler. ’12 Mart yanlıştı’ deyin, diyemezler. Çünkü 12 Mart’ın Başbakanı Nihat Erim de CHP içinden gelen bir şahsiyetti. ’28 Şubat’a yanlıştı’ deyin, diyemez. O zaman ki CHP geleneğinin bir versiyonu olan DSP Meclis’teydi, Başbakan Bülent Ecevit, bütün Meclis’i, başörtülü bir milletvekili aleyhine ayağa kaldırmış, ‘dışarı, dışarı’ diye tempo tutmuştu. 

Eğer şimdi Kılıçdaroğlu ve ekibi ‘darbeye karşıyız’ diyorlarsa, ‘o tavır yanlıştı’ desinler, o tavra karşı çıksınlar. ‘Dışarı, dışarı’ diye tempo tutulan, sadece başörtüsü dolayısıyla tahkir edilen o hanımların bugün Meclisimize başörtülü, başı açık, arkadaşlarıyla el ele girdikleri tablo, AK Parti’nin getirdiği demokrasi tablosudur. Bir daha hiçbir güç, bu milletin evlatlarına, bu milletin kızlarına, bu şekilde hakaret edemeyecek, tahkir edemeyecek, ötekileştiremeyecek. Kimse, inançları, düşünceleri, mezhebi, kökeni dolayısıyla bu ülkede bir daha hakarete uğrayamayacak. Bu bizim AK Parti olarak taahhüdümüzdür. Şimdi Kılıçdaroğlu çıksın bütün bu CHP mirasını, reddi miras eylesin.”

Davutoğlu, 27 Nisan muhtırasına destek veren o dönemin CHP Genel Başkanı ve CHP’li yöneticilerinin de özür dilemeleri gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Türkiye’de demokrasinin, milli iradenin, ‘Türkiye’de yeter artık söz de karar da milletindir’ diyen iradenin temsilcileri olarak biz buradayız. Siz neredesiniz Kılıçdaroğlu, siz demokrasinin yanında mısınız, vesayetçilerin yanında mısınız? Açık bir şekilde söyleyin. Nitekim, sadece darbe geleneğiyle değil, post modern darbelerle, paralelci çetenin yaptığı müdahaleler üzerinden gelecek vesayetlere de sessiz kaldılar. Geçen sene MİT TIR’larına, ki Haleplilere, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren TIR’lara operasyon yapıldığında Kılıçdaroğlu sessizdi. Sessiz de değildi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarını dünyaya şikayet etti. Ama bakıyorsunuz şimdi, o paralelci yapıların diliyle MİT’e saldırıyor. Aynı dille Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümetimizi ve demokrasimizi tahrip etmeye çalışıyor. Gün, imtihan günüdür. Herkes, yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek.”

Davutoğlu, kongreleri bir şölen ve düğün havası içinde yaptıklarını ifade ederek, “Çünkü AK Parti demek, milletin birliği, beraberliği, bütünlüğü demek. Kimse, bu AK Parti kadroları bu ülkedeyken, kimse bu milletin arasına fitne sokmaya cesaret edemeyecek, güç yetiremeyecek” diye konuştu. 

Davutoğlu, “Nasıl CHP Türk Baası ise 6-7 Ekim olaylarında da HDP Kürt Baası olarak bütün Doğu’da Güneydoğu’da kendileri dışında düşünen herkese baskı uygulamaya kalktı, şiddet uygulamaya kalktılar” ifadesini kullandı. 

Yasin Börü’yü unutmadıklarını dile getiren Davutoğlu, “O olaylarda kaybettiğimiz 50’ye yakın vatandaşımızı unutmadık. Bir daha hiç bir vandal, hiç bir eşkıya, hiç bir terörist, Türkiye’nin şehirlerini bu hale getiremeyecek çünkü kamu düzeni de dahil olmak üzere her tedbiri devletimiz, hükümetimiz alıyor. Ancak Elazığ gibi yiğitçe bu provokasyonların karşısında duran Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerimiz, vatandaşlarımız da bir daha böylesine bir şiddete izin vermeyecek” diye konuştu. 

“Kim ne derse desin bu tarihdaşlığımız devam edecek”

Davutoğlu, çözüm süreci derken tarihin derinliğine giden fatihlerden, evliyalardan, ilim ve irfan sahiplerinden gelen köklü tarihdaşlığı kastettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Biz çözüm süreci derken her bir vatandaşımızın eşit olduğu 77 milyonun birbirine tarak dişleri gibi birleştiği bir kardeşlik dünyasından, bir demokrasi atmosferinden bahsediyoruz. Kim ne derse desin bu tarihdaşlığımız da devam edecek, eşit vatandaşlık etrafındaki demokrasi kültürümüz de gittikçe zenginleşecek. 

Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Zaza, Arnavut, Boşnak diyerek bu milletin fertleri arasında fitne sokmaya çalışanlar bilsinler ki Belek Gazi’nin torunları Elazığlılar buradan sesleniyorlar ve ‘bu millet ezeli ve ebedi kardeştir’ diyorlar.”

Elazığ ne istiyorsa ellerinden geldiğince hizmet edeceklerini dile getiren Davutoğlu, bu il için 12 yıl içinde eski parayla 7 katrilyon liralık hizmet getirdiklerini, Fırat Üniversitesi’ne 4 yeni fakülte, yüksekokullar, araştırma merkezleri, teknokent kurduklarını aktardı. 

Elazığ’da 33 kilometrelik bölünmüş yolu 355 kilometreye çıkardıklarını, Hamzabey Barajı’nın yapımının sürdüğünü belirten Davutoğlu, Elazığ’ı sadece Türkiye’nin değil, bütün Ortadoğu’nun Kafkaslar’ın ve aynı zamanda dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Davutoğlu, herkesin Elazığ’dan gelip ders almasını, Elazığ’ın atmosferinde kendi tarihini keşfetmesini istediklerini söyledi.

Yeni Türkiye’nin 3 temel üzerinde yükseleceğini belirten Davutoğlu, “İleri demokrasi, insan haklarına, özgürlüklerine, insana saygı gösteren demokrasi anlayışı milleti onurlandıran milleti değil namerde, merde dahi muhtaç etmeyen ekonomik kalkınma ve dünyanın her yerinde Ortadoğu’da Kafkaslar’da Balkanlar’da Orta Asya’da, Afrika içlerinde, Latin Amerika’dan Doğu Asya’ya kadar her yerde AK Parti ve al bayrağı yan yana dalgalandıran dış politikamızda inşallah yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“Elazığ bu davaya sahip çıkıyorsa, Türkiye’de kardeşlik ezeli ve ebedi kılınacaktır” diyen Davutoğlu, Elazığlılardan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdikleri yüzde 70 oy oranını daha yukarılara çıkarmasını istedi.

Davutoğlu, Elazığlılara, “6-7 Ekim olaylarındaki dik ve vakur duruşunuzla bu memleketin, milletin arasına fitne sokmak isteyenlere karşı ‘biz Türk, Kürt ebediyen kardeşiz, Alevi, Sünni kıyamete kadar beraberiz’ demeye hazır mısınız. Bu beraberliğin adresi olarak AK Parti’yi 2015 Haziran’ında çok daha yüksek oy oranıyla tekrar iktidara getirmeye hazır mısınız” diye seslendi.

Davutoğlu Elazığ’da açılışlara katıldı

Davutoğlu, Elazığ programı kapsamında, otel açılışı ile bir televizyon kanalının uydu yayınına başlaması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Elazığ Ramada Otel’in açılışına katılan Davutoğlu, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceğine inandıkları Harput’un, Elazığ’ın ihtiyacını karşılamak üzere hizmete açılan tesisin kente kazandırılmasına öncülük edenleri tebrik etti.

Kurdele keserek otelin açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, daha sonra eşi Sare Davutoğlu’yla Kanal 23’ün uydu yayınına başlaması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X