Dayanışma ile gelen başarı

İnegöl’de 10 yıl önce süpermarketlerle rekabet edebilmek amacıyla 7 bakkalın bir araya gelmesiyle kurulan, BAKKOP, bugün 100 ortağa ulaştı.Üyelerin gelirlerinde ise yüzde 400’e varan artışlar sağlandı.

Dayanışma ile gelen başarı

İnegöl’de 2006 yılında kurulan, ilçede ‘Bakkal kültürü’nü de yaşatan yaşatan, S.S İnegöl Bakkallar Temin Tevzii Kooperatifi (BAKKOOP), bugün 100 ortağıının gelirlerinde yüzde 400’e varan artışlar sağladı.

Kooperatif Başkanı Bülent Savaşçı, ‘BAKKOOP” tabelasıyla 2009’dan sonra ise markalaşmaya gidip, 2012 yılına kadar ilçenin çeşitli bölgelerinde 15 şube açtıklarını belirtti.  Savaşçı, bakkallarda 2 bin-2 bin 500 kalem ürün bulunurken, şu anda 7 bin 500-8 bin kalem ürünün yer aldığı BAKKOOP şubelerinin olduğunu bildirdi.

‘KAZIKÇI’ İMAJINI SİLDİK

Bakkal kavramının bir kültür olduğunu ifade eden Kooperatif Başkanı Bülent Savaşçı, bu kültürü yaşatmak için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirtti. Savaş, ‘ En azından insanlardaki bakkallara ilişkin ‘kazıkçı’, ‘tarihi geçmiş ürün satılıyor’ mantığını yavaş yavaş sildiğimizi düşünüyoruz. Artık insanlar yavaş yavaş bakkallara güvenebiliyor. Bakkal, mahallemizin, sokağımızın bekçisi, emanetçisi. Çocuğumuzu, anahtarımızı bırakabileceğimiz, adres sorabileceğimiz yer. Bu kültürü yaşatmak zorundayız. Mağazalarımızı büyütsek de biz hep bakkalıyız. Market kelimesi bizde yok, bakkal’diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X