DEAŞ değil ırkçı Alman

Almanya’nın Münster kentinde Cumartesi günü bir kişinin kullandığı minibüsü meydanda bulunan bir restoranın önünde masalarda oturan kalabalığın üzerine sürmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

DEAŞ değil ırkçı Alman

İki kişiyi öldüren, ardından da intihar eden kişinin kimliğine dair bazı detaylar belli olmaya başladı. 
Yetkililer, Alman vatandaşı olduğunu açıkladıkları araç şoförünün ‘her yerde iddia edildiği gibi mülteci veya benzeri biri olmadığını’ söyledi.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, ‘şu an için olayın İslamcı bağlantısı olduğuna dair herhangi bir şey bulunmadığını’ söyledi.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ

Alman medyasında çıkan haberlerde ise şoförün 48 yaşında, adının ise Jens R. olduğu ve bu kişinin geçmişte psikolojik sorunlar yaşadığı belirtildi. ZDF televizyonu, aşırı sağcı hareketlerle bağlantısı olabileceğini iddia ettiği şüphelinin son dönemde de bir intihar girişiminde bulunduğunu öne sürdü.

Komşuları tarafından sık sık sorun çıkaran ‘garip bir karakter’ olarak nitelendirilen şüphelinin tasarımcı olduğu belirtildi. Polisin, şüphelinin evinde yaptığı aramada Kalaşnikof marka bir silah bulduğu da gelen bilgiler arasında.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X