DEAŞ’ın ‘bombacıları’ yakalandı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü DEAŞ’a yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Samsun’da yapılan operasyonda, Irak uyruklu 3 şüpheli gözaltına alındı.

DEAŞ’ın ‘bombacıları’ yakalandı

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca, terör örgütü DEAŞ’e yönelik soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda örgütün “bomba yapım” ekibinden olduğu iddia edilen Irak uyruklu 3 şüphelinin Samsun’a geldiği tespit edildi.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Samsun’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda kardeş 3 şüpheli gözaltına alındı.

 

Sakarya’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan S.A.S.A.T, M.A.S.A.T, M.A.S.A.T, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

 

Şüphelilerin savcılık sorguları devam ediyor.

 

Kardeş 3 şüphelinin, Irak’ın Musul kentinde canlı bomba saldırılarında kullanılmak üzere bomba ürettiği ve bir süre önce Samsun’a geldiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X