DEAŞ’ın kalesi ele geçirildi

Irak güçlerinin Musul’a bağlı stratejik önemdeki Hammam el-Alil nahiyesini DEAŞ’tan geri aldığı bildirildi.

DEAŞ’ın kalesi ele geçirildi

Irak ordusu ve polis güçleri dün sabah üç koldan girdikleri Musul’un güneyindeki Hammam el-Alil’de kontrolü sağladı. 

Güvenlik güçlerinin nahiyedeki hükümet binalarına Irak bayrağı astığı ifade edildi. DEAŞ’ın güneydeki ‘son kalesi’ olarak bilinen Hammam el-Alil, Musul kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

Irak ordusu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin katıldığı ve uluslararası koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği Musul’u DEAŞ’tan kurtarma operasyonun başladığı 17 Ekim’den 4 Kasım tarihine kadar geçen sürede Musul kent merkezinin çevresindeki 165 bölgenin DEAŞ’tan temizlendiğini açıkladı.

MAYINA BASAN 20 SİVİL ÖLDÜ

Bu arada DEAŞ’ın elinde tuttuğu Kerkük’ün Havice ilçesinden kaçmaya çalışan çoğu kadın ve çocuk 20 sivil mayına basarak hayatını kaybetti.

Irak ordusunda görevli Albay Gazvan el-Cuburi yaptığı açıklamada, ‘Havice ilçesinden Salahaddin iline bağlı Tikrit kentine doğru kaçmaya çalışan çoğu kadın ve çocuk 20 sivil mayına basarak hayatını kaybetti’ dedi. DEAŞ, çoğunlukla Sünni Arapların yaşadığı Kerkük’ün batısında yer alan Havice ilçesi ve çevresini 10 Haziran 2014’ten bu yana elinde tutuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X