DEAŞ’lılar tank korumasında taşınıyor

Suriye hükümeti, Lübnan Hizbullahı ve DEAŞ arasında varılan anlaşmayla terör örgütü militanları Lübnan’dan Irak sınırına otobüslerle aktarılıyor.

DEAŞ’lılar tank korumasında taşınıyor

DEAŞ’lıları taşıyan otobüslerin, Suriye ordusu ile Hizbullah bayraklı tankların gözetiminde geçişi dikkat çekti. Anlaşmaya göre yüzlerce DEAŞ’lı Lübnan – Suriye sınırından, Suriye’nin Irak sınırındaki Deyr ez Zor bölgesine naklediliyor. 

Yüzlerce DEAŞ militanının Suriye-Lübnan sınırından Irak sınırına taşınmasını içeren anlaşma ABD ve Bağdat ve Erbil’den tepki çekti. 

Irak Başbakanı Haydar El İbadi duruma tepki göstererek, “Bu bizi çok perişan edecek. Asla kabul edilemez” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden son olarak ‘kuşku uyandıran bir anlaşma’ tepkisi gelirken, ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk de anlaşmaya karşı çıktı. McGurk Twitter hesabından yaptığı açaklamada, “Uzlaşılmaz DEAŞ teröristleri savaş alanında öldürülmeliler ve Irak’ın onayı alınmadan otobüslerle Irak sınırına gönderilmemeliler” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X