DEAŞ’tan kaçış

DEAŞ’ın yüzlerce savaşçısının son üç yılda Türkiye üzerinden kaçtığı öne sürüldü. Bu kişilerin bazılarının Türk polisine teslim olduğu, bazılarının da intikam için Türkiye üzerinden Avrupa’ya kaçtığı öne sürüldü.

DEAŞ’tan kaçış

Irak ve Suriye’de mevzi kaybeden DEAŞ’ın çok sayıda yabancı savaşçısının Türkiye üzerinden ülkelerine dönmeye başladığı belirtildi. 

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian’ın haberine göre, onlarca yabancı savaşçı Türkiye sınırında teslim oldu, 2014-2016 arasında en az 250 DEAŞ üyesinin de gizlice Türkiye’ye girdiği ve intikam alma amacıyla  Avrupa’ya kaçtığı ifade edildi.Batılı istihbarat kurumları, bu kişiler arasında örgütün dış operasyon ağının İngiliz, Fransız, Belçikalı ve Avustralyalı önde gelen üyelerinin de bulunduğuna inanıyor.

  

YOLLAR HALA AÇIK

İstihbarat uzmanları, Türkiye’nin bütün çabalarına rağmen,  bazı rotaların  hala açık olduğu ifade etti. Habere göre, DAEŞ’in elindeki kaynaklar da örgütteki dağılmayı doğrular nitelikte. Suriye’nin kuzeyindeki Rakka kentine doğru yaklaştıkça, örgütten kopuşların arttığı ve lider kadrosunun Rakka’yı terk edip Deyr ez Zor’a çekildiği belirtildi. 

25 BİN MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

2013 yılından bu yana 30 bin kadar yabancı savaşçının DEAŞ’a katılmak için Suriye’ye geçtiği tahmin ediliyor. Bu savaşçılardan  25 bininin ise öldürüldüğü düşünülüyor.  Avrupa ve Türkiye’deki yetkililer, 2013’ten bu yana DEAŞ’a katılmış olan çok sayıda yabancının diplomatik temsilciliklerle temas kurarak Suriye’yi terk etme planları yaptığını vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X