DEAŞ’tan vahşi infaz

DEAŞ’ın Rus askeri istihbaratından olduğu iddia edilen bir kişinin kafasını keserek infaz ettiği anın görüntülerini yayınladı.

DEAŞ’tan vahşi infaz

Suriye’de çekildiği belirtilen ve Rusça yayınlanan 12 dakikalık videoda Albay Yevgeni Petrenko olarak tanıtılan kişinin, diğer Rus ajanlarını teslim olmaya çağırdığı görülüyor. Söz konusu kişi, kafası bıçakla kesilerek infaz edilmeden önce, ‘Bu ahmak, yakalanırsa yüzüstü bırakılmayacağına dair ülkesinin verdiği sözlere inandı’ diyor. 

Rusya’nın İkinci Dünya Savaşı sonunda Nazi Almanya’sı karşısında elde ettiği zaferin 62’nci yıldönümünün kutlandığı gün yayımlanan videoda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in arşiv görüntülerine de yer verildi. 

Rusya Savunma Bakanlığıise, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, ‘Suriye’de görev yapan Rus birliğindeki tüm askerler hayatta, sağlıklı ve uluslararası terörle mücadele görevlerini yerine getiriyorlar’ dendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X