‘Dedem nedeniyle İstanbul ile bağım var’

Ünlü sanatçı Hugh Jackman, “Dedem Sakız Adası’nda doğmuş ve İstanbul’da bir bankada çalışarak, yaşamını burada geçirmiş. Babam buraya sık sık gelir ve her zaman der ki (senin bir parçan Türk)” dedi.

‘Dedem nedeniyle İstanbul ile bağım var’

“Wolverine”, “X-Men”, “Les Miserables” ve “Real Steel” isimli filmlerde oynayan ünlü sanatçı Hugh Jackman, “Bu sabah İstanbul’da uyandım ve Boğaz’a baktım. Bu inanılmaz bir şey. Beni mutlu eden ülkelerde, mutlu eden şeyleri yapan çok şanslı biri olduğumu düşündüm” dedi.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Avustralyalı oyuncu ve müzisyen Jackman, konuşmasına Türkçe “Günaydın” ve “Teşekkür ederim” diyerek başladı. 

İstanbul’a ilk olarak düğünü sonrası eşiyle geldiğini, İstanbul’dan da 18 saatlik yolculukla Fethiye’ye geçtiğini aktaran sanatçı, bu ikinci ziyaretinin ilkinden çok daha farklı olduğunu ifade etti.

Yarın akşam gerçekleştireceği “An Evening with Hugh Jackman” isimli gösteride Türk izleyiciler için sürprizleri olacağını kaydeden Jackman, bu gösteriyi ilk kez 2011’de San Fransisco’da daha sonra Toronto ve Broadway’de sergilediğini dile getirdi.

Dört gün sürecek gösteride Türkçe şarkı söylemeyeceğini kaydeden Jackman, “Sizin yararınız için söylemeyeceğim. Ama bilmeyi isterdim. Kim bilir belki de haftanın sonunda bir şeyler organize edebilirim” dedi.

Dedem nedeniyle İstanbul ile bir bağım var

Hollywood yıldızı sanatçı, dedesi nedeniyle İstanbul ile bağı olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Çünkü dedem burada yaşamış. Sanıyorum Sakız Adası’nda doğmuş. Kimse tam olarak emin değil ama İstanbul’da bir bankada çalışarak, yaşamını burada geçirmiş. Bu nedenle babam buraya sık sık gelir ve her zaman der ki ‘senin bir parçan Türk’. Belki de bu yüzden kahveyi çok seviyorum. Hiçbir şey beni bu sabah içtiğim Türk kahvesi kadar mutlu edemezdi.”

Jackman, bir gazetecinin, Osmanlı torunu olup olmadığını sorması üzerine ise şöyle konuştu:

“Bu çok karmaşık bir konu. Aileme birçok kez sordum. Bazıları dedemin Türk olduğunu, bazıları Yunan olduğunu söylüyor. Bilmiyorum. Bugün size, Türk diyebilirim. Dürüst olmak gerekirse, yüzde 100 emin değiliz. İngiliz bir kadınla evlendiği için İngiltere’ye gittiğini biliyoruz. Bütün erkekler bilir ki mutlu bir eş sahibi olmak mutlu bir yaşam demektir. Nişanlısı İngiltere’de yaşadığı için dedem İngiltere’ye yerleşmiş. Tabii bu tahminen yüz yıl önceydi.”

Jackman, İstanbul’da olduğu için memnuniyetini dile getirerek, “Bu sabah İstanbul’da uyandım ve Boğaz’a baktım. Bu inanılmaz bir şey. Beni mutlu eden ülkelerde, mutlu eden şeyleri yapan çok şanslı biri olduğumu düşündüm. Çocukken odamın duvarlarında Rock’n Roll yıldızlarının fotoğrafları yoktu. Duvarımda dünya haritası vardı ve dünyayı gezmeyi hayal ediyordum. Dileklerinizi tutarken çok dikkatli olun çünkü bakın bugün buradayım. Ben yapmayı sevdiğim şeyi yapıyorum ve bunu yapınca çalışıyor gibi hissetmiyorsunuz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X