‘Demirel bu ülke için bir çimentoydu’

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in halkı ile bütünleşerek bu günlere geldiğini belirten Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, “Allah bize de nasip etti onun kabinesinde bakan olma kısmeti. Onun sayesinde bizler de bir yere geldik. Demirel bu ülke için bir çi

‘Demirel bu ülke için bir çimentoydu’

Demirel’in Ankara’da düzenlenen cenaze töreni öncesinde NTV’nin canlı yayınına katılan Çağlar, Demirel’le çok güzel günlerinin geçtiğini hatırlatarak, “Demirel’i anlatmak sayfalara, saatlere sığmaz. Ben 35 sene yanında kaldım. En yakın çalışma arkadaşlarından birisiydim. Ondan çok şey öğrendim. Sabretmesini, affetmesini, insanları üzmemeyi öğrendim. Demirel demek hizmet, yatırım demektir, simge bir insandır. Allah rahmet eylesin” dedi.  

Süleyman Demirel’in halkını çok sevdiğini ve güvendiğini ifade eden Çağlar, “1991 yılında Murat kardeşim de (Yetkin), Yavuz Bey de (Donat) yakinen şahit, biz siyah ile beyazı birleştirdik. Bugünkü CHP o günün SHP’si, biz çok ayrı kutuplarda, onların siyah dediğine biz ak diyorduk, onlar bizim siyahımıza beyaz diyordu. Ama ülkeye büyük hizmetler yapılıyordu” diye konuştu. 

ANLATMAKLA BİTMEZ

Cavit Çağlar, Demirel’in sohbetinin çok güzel olduğunu, kendine has bir üslubu olduğunu anlatarak, “Yanında hiç sıkılmazsınız. O, katı gibi görünen insanın, çok temiz bir kalbi vardır. Çok hatıralarımız var, anlatmakla bitmez. Bugün söylenebilecek en güzel şey, bir büyük insana devletimiz sahip çıktı. Başta cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, eski cumhurbaşkanımız ve tüm halk sahip çıktı. Uzun yıllardır hasret olduğumuz bir birleşimi görüyoruz burada. Tüm siyasi partiler noksansız. 50 yılını bu ülkeye adayan bu güzel insanın uğurlanması, bu kadar güzel oluyor. Yarın (bugün) inşallah gül yaprakları ile iktidara geldiği kendi memleketinde de çok güzel uğurlanacak” dedi.

HALKLA BUGÜNLERE GELDİ

Halkı ile iç içe gelerek konuşmasının Süleyman Demirel’in en büyük özelliklerinden birisi olduğunu dile getiren Çağlar, şunları kaydetti:

“Halkı ile ayırdığın zaman Demirel tutulur. Dediği tek şey, ‘Halk ile gözünün içine baka baka konuşacaksın. Onun hissettiğini hissedeceksin. O zaman mutlu olursun.’ Demirel halkı ile bütünleşerek bu günlere geldi. İhtilalle devrilmiş, yine halkı onu getirdi oraya. 6 kere gittiğinde, son 7’inci gelişinde Allah bize de nasip etti onun kabinesinde bakan olma kısmeti. Onun sayesinde bizler de bir yere geldik. Demirel bu ülke için bir çimentoydu.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X