Demirel KKTC`de

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kıbrıs`ta yıllardır kalıcı ve adil bir siyasi çözüm arandığını belirterek, barışın kolay bulunmadığını, bu yüzden müzakerelerden ümidin kesilmemesi gerektiğini söyledi.

Demirel KKTC`de
Demirel, KKTC’deki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Eroğlu ile bir araya geldi.
 
Demirel, görüşmede yaptığı konuşmada, ‘Bugün burada 50 yıl önceki Kıbrıs yok. Kıbrıs’ta yıllardır kalıcı ve adil bir siyasi çözüm aranıyor. Barış kolay bulunmuyor. Bu yüzden müzakerelerden ümit kesilmemesi gerekir’ dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti devletine yaklaşık 50 yıl hizmet verdiğini, bu yarım asırlık sürede de Kıbrıs’ın hep ön planda olduğunu dile getiren Demirel, Türkiye ve Türk halkının Kıbrıslı Türk kardeşleriyle her zaman sevgi ve muhabbet içinde, Türkiye devletinin de her zaman KKTC’nin yanında olduğunu vurguladı.
 
DERVİŞ EROĞLU
 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Kıbrıs Türk tarafı olarak samimiyetle çözüm aradıklarını belirterek, dünyanın Kıbrıs’taki gerçekleri görmesini, Kıbrıs Türk halkının sergilediği barış yanlısı tutuma destek vermesini ve müzakere masasında tarafsız olmasını istediklerini kaydetti.
 
Eroğlu, Demirel’in ziyaretinden onur ve mutluluk duyduklarını belirterek, Demirel’in görevi süresince KKTC’nin hep yanında olduğunu ve gelişmesi için her zaman destek verdiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X