Demirel’den taşımalı eğitim mektubu

CHP Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya gönderdiği mektupta taşımalı eğitimle ilgili yaşanan sorunları iletti.

Demirel’den taşımalı eğitim mektubu

Demirel, mektubunda, 22. ve 23. dönem milletvekili olarak taşımalı eğitimle ilgili sorunları araştırmak üzere TBMM’ye Araştırma Önergesi verdiğini belirterek, konuyla ilgili TBMM’de konuşma yaptığını söyledi. Demirel, ayrıca Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti: 

“Taşımalı Eğitime başlama tarihi olan 1989-1990 yılından itibaren bugüne kadar yıl yıl ve il il kaç okul kapanmıştır? Taşımalı Eğitime geçtikten sonra tüm sınıfları taşındığı için kapalı köy okulu sayısı ne kadardır? Taşımalı Eğitimden dolayı 2014-2015 dönemine ait il il taşınan öğrenci sayısı ne kadardır? Taşımalı Eğitime geçildikten sonra yıllara göre her ilin taşımalıya giden eğitim harcamalarının Bakanlığa maliyeti ne kadardır? Kapatılan köy okulu binaları ve öğretmen lojmanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar nelerdir? Taşımalı Eğitim uygulamaları sırasında kaç öğrenci trafik kazaları sonucu hayatını kaybet-miştir? Kaç öğrenci yaralanmıştır? Taşımalı Eğitimden dolayı taşınan öğrencilerimiz ve ailelerinin yaşadıkları psikolojik ve sosyal sorunların tespiti ve çözümüyle ilgili şimdiye kadar ne tür çalışmalar yapılmıştır? Taşımalı Eğitim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi ve 1,2,3 ve 4 üncü sınıfa giden öğren-cilerin kendi köylerinde okumaları ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Yoksa bununla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X