‘Demirel’in Güniz Sokak’taki evi müze olacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in Güniz Sokak’taki evinin varislerinin kararı ile müze olacağını bildirdi.

‘Demirel’in Güniz Sokak’taki evi müze olacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki konutuna gelişinde Demirel’in doktoru Aylin Cesur, taziyeleri kabul eden yeğeni Nihan Demirel Atasagun ile Şevket Demirel’in damadı ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici tarafından karşılandı. 

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, Demirel’i 91 yıllık bir ömür sonunda ebediyete uğurladıklarını anımsatarak Allah’tan rahmet dileklerini söyledi.

Demirel’in özellikle son 50 yıllık siyasi yaşam içerisinde farklı bir yeri ve konumu bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Özellikle de nevi şahsına münhasır siyasette edindiği yer ile hakikaten akıllarda kalacak birçok şeyleri gerek siyaseti takip edenler açısından, gerekse siyasetin kitabını yazanlar açısından unutulmayacak, inanıyorum ki anıları bıraktı ve bundan sonraki süreçte de Isparta’daki özellikle adına yaptırmış olduğu külliye ile bir çekim merkezi oluşturacağına inanıyorum. Yine ‘Güniz Sokak’ ismi de şu anda varislerinden de edindiğim bilgiyle adeta kalıcı bir sürece herhalde adını yazdıracak. Bizler de üzerimize düşen görevler neyse bunları yerine getireceğiz.”

Demirel’in siyasi yaşamının birçok belgeler ve dosyalarla geleceğe ışık tutacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dolayısıyla burasının bir müze gibi bir kütüphane gibi istifade edilecek bir yer olması da onu kalıcı kılacaktır. Ve ben bundan dolayı da gerek Şevket Bey’e sağlıklı bir yaşam dilerken, onun da bu konudaki kararlılığını, gerek tüm yakınlarının bu konudaki kararlılığını kutluyorum, tebrik ediyorum. Kendilerine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güniz Sokağa gelişinden kısa bir süre önce Süleyman Demirel’in kardeşi Şevket Demirel de ailesi ve sağlık ekipleri nezaretinde konuta geldi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X