Demirören sert çıktı!

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Futboldan desteğini çekmek saygın kuruluşlara yakışmaz” dedi.

Demirören sert çıktı!

Antalya’nın turizm bölgesi Belek’deki bir otelde yapılan 2014- 2015 Sezonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Kış Semineri’nin resmi açılış törenire katılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, futbola maddi destek vermeyeceğini belirten Murat Ülker’e tepki gösterdi. Demirören, “Desteği sadece parayla ölçmek yanlışların en büyüğü olur. Bizim en az mali destek kadar, hatta ondan çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Türk futbolunun asıl ihtiyacını duyduğu destek budur. Hal böyleyken yanlış değerlendirmeler yaparak futboldan desteğini çekmek saygın kuruluşlara, hiç ama hiç yakışmaz” diye konuştu.

HEDEF TAM PROFESYONELLİK

İkinci devreyle birlikte daha da hassas bir döneme girildiğine değinen Demirören, Türk futbolunda önemli değişim projelerini hayata geçirirken, futbolda adalet ve eşitliğin yerleşmesi için büyük bir çaba verdiklerini anlattı. Futbolda adalet ve eşitliğin hakemlerin katkısı ile olacağını vurgulayan Demirören, “Hakem eğitimleri için ciddi miktarda kaynak ayırdık, önemli yatırımlar yaptık. Hakem ücretlerinde önemli bir artış yaptık. Ama ben bunu bile yeterli görmüyorum. Sayın MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile görüşüyoruz, hedefimiz tam profesyonellik” dedi.

DİK DURUŞUNUZU KORUYUN

Hakemlerden beklentisini anlatan Demirören, şunları söyledi: “Bizim sizlerden tek beklentimiz saha içinde dik ve kararlı duruşunuzu ne pahasına olursa olsun korumanız ve kararlarınızın arkasında cesaretle durmanızdır. Siz ne kadar başarılı olursanız olun her zaman birileri eleştiride bulunacaktır. Hakem hatasının, insan hatası olduğunu göz ardı edenler olacaktır. Dahası insan hatasını art niyetlilik olarak sunmaya kalkışanlar her zaman olacaktır. Eski bir kulüp yöneticisi değil miydi, son dünya kupasında yarı final maçı yöneten hakemimizi şaibeli ilan etmeye kalkan. Cüneyt Çakır önümüzdeki Mart ayında da Fransa- Brezilya hazırlık maçını yönetecek. Hakkaniyetten uzak, mesnetsiz yorumlara bundan daha güzel bir cevap verilebilir mi? Sizler son yıllardaki maç yönetimlerinizle bazı yöneticilerin gözüne girememiş olabilirsiniz ama dünyanın gözüne girdiğinize kimsenin şüphesi yok.”

MHK’YI SEÇİMLE BELİRLEYELİM

Yıllardır federasyonun hakemleri baskı altına aldığı, hakem kararlarını büyük takımlar lehine etkilemeye kalktığı, şampiyonu belirlemeye çalıştığı söylentilerinin oluştuğunu aktaran Yıldırım Demirören, “Benim içim çok rahat. Bizim federasyonumuz tamamen şeffaf. O yüzden gelin, Merkez Hakem Kurulu’nu atamayla değil seçimle belirleyelim. Seçimi Genel Kurulumuz yapsın. Kamuoyu önünde ilgilileri bu öneriyi tartışmaya davet ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X