Demirören yeniden TFF Başkanı, Mustafa Çağlar Yönetim Kurulu’nda

Tek adayla girilen seçimde, kullanılan 219 oyun 214’ünü alarak üst üste ikinci kez zaferini ilan etti. Haluk Ulusoy’un gerekli 60 imzaya ulaşamadığı gerekçesiyle adaylığının kabul edilmediği seçimde Yıldırım Demirören güven tazeledi. Yönetim Kurulu listes

Demirören yeniden TFF Başkanı, Mustafa Çağlar Yönetim Kurulu’nda

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa yeniden Yıldırım Demirören seçildi. Haluk Ulusoy’un gerekli 60 imzaya ulaşamadığı gerekçesiyle adaylığının kabul edilmediği seçime Yıldırım Demirören tek aday girdi ve yeniden TFF başkanı oldu. Demirören kullanılan 219 oyun 214’ünü aldı. Demirören’in listesinde Bursalı iş adamı Mustafa Çağlar da yer aldı. Ankara Marriott Oteli’nde yapılan genel kurulda, 297 delegeden

226’sı hazır bulundu. 

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Yıldırım Demirören salonda kendisine üç yıl öncesinde olduğu gibi destek vermeye devam eden delegelerin yanı sıra muhalif isimlerin de bulunduğunu belirterek, ‘Hangi renklere bağlı olursanız olun, hangi tarafta olursanız olun hepinizin Türk futbolunun iyiliğini düşündüğünü biliyorum’ dedi. Türk futbolunu daha iyi yerlere getirmek için yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte daha çok çalışacaklarını belirten Demirören şunları söyledi: 

SORUMLULUKLAR BÜYÜK

‘Büyük bir aileyiz. Bizi de bu aileye başkan seçtiniz. Biz kardeşiz. Kollarımız herkese açık. Bundan bir şüpheniz olmasın. Bu genel kurulun bize yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Her zamankinden daha büyük şevkle, heyecanla görevimizi yerine getireceğiz. Türk futbolunu daha iyi yerlere getirmek için daha çok çalışacağız. Yönetimdeki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sürekli üreten bir ekip olduk. Ülke futbolunun daha iyi olması için uğraştık. Bundan sonra mesaimiz daha çok olacak’ 

 

KONGREYE ÇAĞLAR DAMGASI

 

Futbol Federasyonu yönetim kuruluna seçilen Bursalı iş adamı Mustafa Çağlar, genel kurulun gözdesiydi. Bursaspor delegesi olarak katıldığı Ankara’daki genel kurulda Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Bursalı iş adamı Mustafa Çağlar, kongreye damgasını vuran isimlerin başında geldi. 

Hafta başından bu yana Ankara’da Yıldırım Demirören’le birlikte yoğun bir mesai harcayan Çağlar, genel kurul üyeleri ve medyanın adeta gözdesiydi. Uzun bir aradan sonra Bursaspor delegasyonundan TFF Yönetim Kurulu’na seçilen Çağlar, Bursa’nın da yüz akı oldu. 

Bursa delegasyonu başta olmak üzere İstanbul takımları ile Anadolu’dan bir çok kulübünün başkan ve temsilcilerinin yakın ilgi gösterdiği Mustafa Çağlar’ın TFF yönetim kurulunda da etkin bir görev alması bekleniyor. 

 

ASIL ÜYELER:

Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Hüsnü Güreli, Cengiz Zülfikaroğlu, Alaattin Aykaç, Mustafa Çağlar, İbrahim Usta, Ali Düşmez, Kaan Terzioğlu, Arif Koşar, Yaşar Aşçıoğlu, Erhan Kamışlı, Ahmet Gökçek.

 

YEDEK ÜYELER:

Ziya Erbaş, Mete Düren, Zafer Tırpançeker, Selahattin Aydoğdu, Serhat Soysal, Ali Özdoğan, Atilla Bingöl, Erdoğan Tekgöz, Mustafa Küçükmeral, Cevat Ay, Ömer Sarılar, Saliha Kübra Kabaali, Bayram Yüksel, Fuat Guguloğlu.

 

YARIŞ DIŞI KALDI

 

Marriott Oteli’nde saat 11.00’de başlayan seçimli olağan genel kurulda 214 imza toplayan mevcut başkan Yıldırım Demirören’in aday olma hakkı elde ederken, Haluk Ulusoy 39’da kaldı ve divan başkanlığına 60 imza sunamadı. Böylece Yıldırım Demirören tek aday olarak seçime girdi. Bu arada birden fazla adayın ana statüde öngörülen imza sayısına ulaşması durumunda, çift imzalar geçersiz sayıldı ve listelerden çıkarıldı. 

GERGİNLİK YAŞANDI

Başkan adaylarından Haluk Ulusoy ile oğlu Saffet Ulusoy’un otele girişi sırasında gerginlik yaşandı. Güvenlik görevlileri, akreditasyon kartı olmaması sebebiyle Saffet Ulusoy’un genel kurulun yapılacağı kata çıkmasına engel olmak istedi. Haluk Ulusoy ve Saffet Ulusoy, güvenliğin ilk müdahalesinden geçerek, genel kurulun yapılacağı kata çıktı. Burada bir kez daha durdurulan Haluk Ulusoy ve ekibi, kısa süren tartışmanın ardından salona girerken, oğul Ulusoy ise otelin lobisine indi. 

OTELDE SIKI GÜVENLİK

 

TFF seçimli genel kurulunun yapıldığı Ankara Marriot Oteli’nde alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Sivil ekiplerin yanı sıra resmi polisler de genel kurulun sorunsuz geçmesi için yoğun çaba sarf etti. Söz konusu ekibin 80 kişiden oluştuğu kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X