Demiröz’den Bakan Eker’e soru önergesi

Ocak ayında yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören İnegöl, Mudanya, İznik, Orhangazi ve Gemlikli üreticilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Gıda, Ta

Demiröz’den Bakan Eker’e soru önergesi

Önergede 4 Ocak 2015 tarihinde İnegöl’de görülen aşırı kar yağışında seraların ve ürünlerin zarar gördüğünü, 7 Ocak 2015 tarihinde de Mudanya,  İznik, Orhangazi ve Gemlik ilçelerinde zeytin ve meyve ağaçlarının çok ağır zarar gördüğünü belirten İlhan Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri tarafından üreticilerimizin uğradıkları zararla ilgili değerlendirme yapılıp yapılmadığını sordu.

Üreticinin borçları için erteleme yapılması yönünde girişim olup olmayacağını da soran Demiröz, söz konusu ilçelerde aşırı kar ve soğuk nedeniyle önümüzdeki 3 yıl için çiftçiye teşvik ve destekleme yapılıp yapılmayacağının yanıtlanmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X