Demirtaş: Barışa oy verin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bizim yollarda olmamızın asıl nedeni barıştır. Seçimden bin kat daha değerli olan barıştır” dedi.

Demirtaş: Barışa oy verin

AYKUT GÜNGÖR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Merinos Park’ta düzenlediği mitingte halka hitap etti. 

Alanı dolduran coşkulu kalabalığa, “İşte ülkemizin geleceğinin, ülkemizin özgürlük, barış dolu geleceğinin garantisi sizsiniz” diye hitap eden Demirtaş, 7 Haziran’daki seçimlerde ülkenin özgür geleceğinin oylanacağını söyledi. Demirtaş, şunları söyledi:

“Bu seçimde sizlerin huzuruna getirilecek olan oy pusulasında siyasi partiler değil, özgür geleceğinizin tercihi olacak. Ya diktatörlük ya özgürlük arasında bir tercihte bulunacaksınız. Seçim bu kadar kritiktir. Çocuklarımızı, doğmamış torunlarımızı ilgilendiren bir seçim gerçekleştireceğiz. Bu nedenle çok dikkatli olmalı, hassas davranmalısınız, Vicdanınızla karar vermelisiniz. Elbette AKP iktidarının yaptığı hatalar yanlışlar nedeniyle bir ceza görmesi lazım, halktan bir kırmızı kart görmesi lazım.”

AKP’YE GÜVEN KAYBOLDU

Vatandaşın AK Parti’ye güveninin kaybolduğunu ifade eden Selahattin Demirtaş, “Hiçbir yerde halk artık bunların adaletine inanmıyor, güvenmiyor.  Ne mal olduklarını herkes anladı. Ne yapacaklar peki provokasyon yapacaklar, yalan iftira kampanyaları ile HDP’yi baraj altında bırakmaya çalışacakları. Ellerinde kendilerini savunacak bir cümle kalmadı. Sadece hakaret, sadece tehdit” diye konuştu.

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın baskısı altında görev yapmaya çalıştığını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

“Koskoca cumhurbaşkanı yanına Bilo’yu da almış ülkeyi şehir şehir dolaşıyor, HDP’yi baraj altında bırakacak kirli kampanya yürütüyor. Seçilmiş başbakan değil ki, atanmış geçici staj memur. 7 Haziran’da görev süresi dolacak. Kendisine yapılan bu ağır hakareti biz kabul etmiyoruz. Ey sayın Cumhurbaşkanı biz Ahmet Davutoğlu’nu sana yedirmeyiz, onu kurtaracağız merak etme. Nasıl kurtulacak, HDP’ye oy vereceksiniz, barajı geçecek, tek başına iktidar olamayacak, istifa edecek. Onun zulmünden seni kurtaracağız hocam merak etme.”

Şırnak’ta HDP’liler ile HÜDAPAR’lılar arasında yaşanan ve 2 kişinin öldüğü kavgaya atıfta bulunan Demirtaş şöyle devam etti:

“Gelirken üzücü bir haber aldım. Şırnak’ta bir köyde seçim çalışması nedeniyle bir kavga olmuş. İnşallah doğru değildir 2 ölü var. Siyasi kimliklerini bilmiyorum. Orada yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum, geride kalanlara sabır diliyorum. Bu konuda herkesi dikkatli olmaya çağırıyorum. Hangi parti olursa olsun, HÜDAPAR olur başka parti olur, dikkatli olmamız lazım. Tahrikler yapmak için uğraşanlar olur. Bütün partinin seçmen ve tabanının dikkatli olması lazım. Siyasi rekabet parti yöneticileri arasında olur. Bırakın bizler rekabet ederiz ama siz sokakta el ele kol kola seçim çalışması yürütün. Hiç kimse asla bizim düşmanımız değil, asla olmayacak da. Bizim yollarda olmamızın asıl nedeni budur, barıştır. Seçimden bin kat daha değerli olan barıştır.  Sizler barışa oy verin, rantçılara, hırsızlara, rüşvetçilere değil. Zaten Ahmet hoca yorulmuş, canından bezmiş, onu emekli edelim 7 Haziran’dan sonra gitsin evinde otursun fukara. HDP’nin tek bir oyunun bile, tek bir zarfın bile ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bir oyun ne önemi var demeyin. Belki barajı yıkacak o sizin bir oyunuzdur. Kardeşlik mücadelesinde o bir oyu esirgemeyin. Barajı aşınca her yerde bayram havası ile düğün havası ile Türkiye’nin önünü açacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X