Demirtaş: Bu fotoğrafa iyi bakın, biz unutmayacağız

Polisin çatışmada öldürdükten sonra cesedini zırhlı aracın arkasına bağlayarak sürüklediği HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in kayın biraderi Hacı Lokman Birlik’e ait fotoğraflar tepkiye yol açtı.

Demirtaş: Bu fotoğrafa iyi bakın, biz unutmayacağız

Şırnak kent merkezinde 1 Ekim’den bu yana polis ve PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’liler arasında çatışmalar sürerken, önceki gece HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in kayın biraderin Lokman Birlik, Bayındırlık binası önünde çıkan çatışmada öldürüldü.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “Gece saat 01.30 sıralarında mahallede çatışma çıkmış. Lokman Birlik polis tarafından zırhlı araçtan açılan ateşle vurulmuş. Daha sonra polisler Birlik’e defalarca kurşun sıkarak öldürmüş ve cenazesini zırhlı aracın arkasına bağlayarak Cumhuriyet mahallesine kadar sürüklemiş” dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Twitter hesabından Hacı Lokman Birlik’in fotoğrafını paylaşıp, “Yüreğim, iki gözümün ışığı” mesajını yazdı. Fotoğrafı Twitter adresinden paylaşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, “Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak’ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü” dedi. Leyla Birlik, yerde sürüklenen kişinin kayınbiraderi olduğunu doğruladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X