Demirtaş Camii ibadete açıldı

Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle inşa edilen Demirtaş Cami, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ında da cemaat arasında yer aldığı teravih namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Demirtaş Camii ibadete açıldı

Osmangazi Belediyesi’nin, Demirtaş Meydan Projesi kapsamında yenisi inşa edilen ve modern mimarisiyle dikkat çeken Demirtaş Cami’nin, inşaatı tamamlanan alt katı teravih namazıyla birlikte ibadete açıldı. Kalabalık bir cemaat ile teravih namazını kılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Demirtaş’ta hayata geçirdiğimiz ‘Demirtaş Meydan Projesi’ kapsamında yenisini inşa ettiğimiz Demirtaş Cami’ni, mübarek ramazan ayında ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Dündar, Demirtaş’ın Osmangazi’nin planlı ve hızlı gelişen bir bölgesi olduğunu belirterek, “Osmangazi Belediyesi olarak Demirtaş’a spor tesisleri, parklar, hizmet binaları gibi ciddi yatırımlar yapıyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz Demirtaş Meydan Projesi ile mevcut meydanı genişleterek modern bir görünüme kavuşturuyoruz. Bu proje bir bütün. Proje kapsamında belediyemize ait hizmet binasını ve kamulaştırdığımız binaları yıkarak elde ettiğimiz alanı meydana dahil ettik. Meydan ile birlikte, artık Demirtaş’a yetersiz kalan Demirtaş Merkez Cami’nin yerine günümüz modern mimari çizgilerinin kullanıldığı bir cami de inşa ediyoruz. Vatandaşımızdan gelen talepler doğrultusunda yapımına başladığımız caminin inşası tamamlanan alt katını, teravih namazıyla birlikte ibadete açtık. Üst katların inşaatı devam ediyor. Hedefimiz en kısa sürede caminin geri kalan bölümlerindeki çalışmaları da tamamlayarak, Demirtaş halkının hizmetine sunmak. Caminin tamamlanmasının ardından mevcut camiyi yıkarak yapmış olduğumuz meydana ekleyeceğiz” diye konuştu.

Demirtaş Cami İmam Hatibi Burhanettin Fidan ise, Demirtaş’a çok güzel bir caminin kazandırıldığını ifade ederek, “Hizmet nimettir. Rabbim bizleri hizmetsiz bırakmasın. Halka hizmet hakka hizmettir düşüncesiyle, başkanımız Mustafa Dündar’a kendim ve camimizin cemaati adına teşekkürlerimizi sunuyorum. İnşallah camilerimizin ve mescitlerimizin sayısı daha da artacaktır. Camimiz, Demirtaşlılara ve tüm İslam alemine hayırlı olsun” diye kaydetti.

Teravih namazının ardından Başkan Dündar’la sohbet eden vatandaşlarda, yeni caminin modern mimarisiyle Bursa’nın en güzel camilerinden biri olacağını söyleyerek, “Mevcut camimiz yetersiz kalıyordu. Başkanımız Mustafa Dündar’a bu durumu ilettik. Kendileri taleplerimize duyarsız kalmayarak böyle güzel bir caminin Demirtaş’a kazandırılmasını sağladı. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X