Demirtaş, HDP’nin Meclis Başkanı adayını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, TBMM başkanlığı için Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ı aday göstereceklerini açıkladı.

Demirtaş, HDP’nin Meclis Başkanı adayını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan adayının, Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat olmasına karar verdiklerini bildirdi.

Demirtaş, HDP Genel Merkezinde gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Demirtaş, biraz önce Meclis’te grup toplantılarını gerçekleştirdiklerini ve partide de MYK toplantısını yapılacağını anımsatarak, bütün bu kurullarla siyasi gelişmeleri tartışıp, değerlendirdiklerini ifade etti.

 

Henüz cumhurbaşkanı tarafından koalisyon kurmayla görevlendirilmiş bir milletvekilinin parlamentoda olmadığını dile getiren Demirtaş, bütün bu görüşmeler başladığında durumun biraz daha netleşecek ve şekilleneceğini belirtti.

 

Demirtaş, şöyle devam etti:

 

“Ama biz HDP olarak başından beri şu noktadayız. HDP’ye oy veren insanlar bu ülkede her şeyden önce barış istediklerini ilan etmiş oldular. Biz yüzde 13.02’yi kolay almadık. Çok büyük baskılara ve engellemelere rağmen bu oyu aldık. Devlet olanaklarını sonuna kadar kullanan bir partiye rağmen bu oyları aldık. Bu oylar, çok net bir mesaj ortaya çıkardı. Çözüm süreci, barış süreci ve yeni anayasaya bağlı, yeni yaşam. Özgürlük, demokrasiye dair yeni bir yaşam. Bütün bunlar partimize verilen oyların gerekçesidir. Çoğulcu bir demokrasi, birlikte yaşam… Bunları biz seçim döneminde ifade ettik. Halkımıza sözler verdik.”

 

“İlkelerimizi hiçe sayacak bir esnemeyi de kimse bizden beklememelidir”

 

Şimdi bu sözler yokmuş gibi, ilkeler yokmuş gibi ve bütün bunlar önemsizmiş gibi davranarak koalisyon tartışmalarını yürütmenin HDP’nin tarzı olmadığını aktaran Demirtaş, “Başkaları yürütebilir, kendileri bilir. Seçim beyannamelerini parti programlarını bir kenara koyabilirler. Onlar için ilkeler önemsiz olabilir. Kendileri bilir. Ama HDP, Türkiye’nin özgür yarınlarını, onurlu geleceğini düşünerek bir politika yürütüyor, koalisyon tartışmalarında da bu kadar ilkeli duracak şu, bu partiden öte bu ilkeleri hayata geçirmek için mücadele etmeye devam edecek. Bizim elbetteki çok katı tutumlarımız yok ama ilkelerimizi hiçe sayacak bir esnemeyi de kimse bizden beklememelidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X