Demirtaş İstanbul’dan Önder Ankara’dan aday

HDP Eş Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş İstanbul, İmralı heyeti üyesi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Ankara’dan aday olacak.

Demirtaş İstanbul’dan Önder Ankara’dan aday

Hürriyet’in haberine göre, Demirtaş’ın İstanbul’dan aday olması kesinleşti. HDP’nin yüzde 10 seçim barajını aşmasında belirleyici olacak kentler arasında yer alan İstanbul’un Kürt ve sol/sosyalist seçmenin oyunu hedefleyen parti kurmayları, sahaya partinin en güçlü isimlerinden Selahattin Demirtaş ile çıkacak. Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul’dan 650 bin 670 oy almıştı. 2011 Genel Seçimlerinde ise HDP’nin desteklediği üç bağımsız adayın aldığı toplam oy 351 bin 315 olmuştu.

 

HDP’nin bir diğer önemli hamlesi ise Sırrı Süreyya Önder’in Ankara 1’inci bölge birinci sıradan aday gösterilmesi olacak. 2007’de DEHAP, 2011’de BDP’nin desteklediği bağımsız adaylarla seçime giren HDP geleneği Ankara’dan beklediği oyu alamamıştı. Önder ile İstanbul’da olduğu gibi HDP’ye oy vermeyen Kürt kökenli seçmen ile CHP’nin seçmen tabanının oyu hedefleniyor.

 

DİYARBAKIR’A FLAŞ İSİM

 

HDP’nin adayları arasında Devrimci Yol hareketinin önemli isimlerinden, eski Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez de bulunuyor. Sönmez’i Diyarbakır’dan aday göstermeyi planlayan HDP, bu yolla Karadeniz seçmenine “Türkiyelileşme mesajı” verecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X