Demirtaş Rusya’ya gidiyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çarşamba günü Moskova’ya gideceğini ve Rusya Dişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğini de söyledi.

Demirtaş Rusya’ya gidiyor

Türkiye ile Rusya arasındaki krizi görüşeceklerini belirten Demirtaş, ‘Moskova’da temsilcilik de açacağız’ dedi.

Merkezi Diyarbakır’da bulunan ve uydudan yayın yapan Özgür Gün TV’ye konuşan Demirtaş, başta Güneydoğu’daki çatışmalar olmak üzere gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneydoğu’daki operasyon ve çatışmalara değinen Demirtaş, ‘Bugün Türkiye’de Kürtlerin feraseti ve bir arada yaşama isteği olmaz ise Suriye’ye dönmek 3 günlük meseledir. Ama öyle bir noktaya gelmeyiz, hiç birimiz bunu izin vermeyiz’ diye konuştu.

MOSKOVA’YA TEMSİLCİLİK

Çarşamba günü Moskova’ya gideceğini ve Rusya Dişleri Bakanı Lavrov ile görüşeceğini de söyleyen Selahattin Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Yakın zamanda Moskova’da temasımız olacak. Türkiye, AKP hükümeti uluslararası ilişkilerde kriz üreten bir ülkeye dönüştü. Rusya ile yaşanan kriz neredeyse savaş ortamına geldi. Türkiye dış politikada çözüm olmaktan çıktı. Cumhurbaşkanı kapıları kapattı. Biz etkiliyiz, gücümüzü kullanmak istiyoruz. Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğiz. Sorun yaşayan insanlara yardımcı olmak isteriz. Türk pasaportu olanlarla yardımcı olmak istiyoruz. Moskova’da temsilcilik de açacağız. Türkiye, dış ilişkilerde sağlıklı diyalog geliştiremiyor.’

SURİYE’YE DÖNÜLMESİNE İZİN VERMEYİZ

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, ‘Bugün Türkiye’de Kürtlerin feraseti ve bir arada yaşama isteği olmaz ise Suriye’ye dönmek 3 günlük meseledir. Ama öyle bir noktaya gelmeyiz, hiç birimiz bunu izin vermeyiz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X