Demirtaş’a 32 derslikli okul

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın eğitimine ve eğitim kurumlarına desteği hızla sürüyor.

Demirtaş’a 32 derslikli okul

Demirtaş Dumlupınar Mahallesi’ne kazandırılacak 32 derslikli ilköğretim okulunun yapımıyla ilgili protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile hayırsever iş adamı Ali Rıza Yedikardeş tarafından imzalandı.

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, kentin eğitimine katkı koyan faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, hayırsever iş adamı Ali Rıza Yedikardeş tarafından Demirtaş Dumlupınar Mahallesi’nde kazandırılacak olan 32 derslikli ilköğretim okulunun yapımıyla ilgili protokole imzalar atıldı. Büyükşehir Belediyesi Yeni Binası Başkanlık makamında gerçekleştirilen törende, protokolü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile hayırsever iş adamı Ali Rıza Yedikardeş imzaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya güzel bir projenin kazandırılacağını söyleyerek, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim göreceği güzel bir ilim irfan yuvasının protokolünü imzalıyoruz. En büyük hedefimiz, gençliğimizin en güzel şekilde yetişmesi…” dedi.

Hedefleri olan lider Türkiye için önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Altepe, “Bu hedeflere ulaşma konusunda, geleceğimiz için en büyük gücümüz ve kozumuz gençlerimizdir. Gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi, en iyi eğitimi alması, birikimli ve idealist bir gençlik olmaları konusunda elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Bu alanda gençlikle ilgili tüm yatırımlara da büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu. 

ALAN KAMULAŞTIRILIYOR

İhtiyaç duyulan yerlerde okul yapılması için Büyükşehir Belediyesi olarak harekete geçildiğini belirten Başkan Altepe, “Bu bölgelerin eksikliğini telafi etmiş ve yeni okul binaları kazandırmış oluyoruz. Demirtaş’ta Dumlupınar Mahallesi’nde uzun yıllardır okul eksikliği vardı. Burada çalışmayı başlattık. Bir yandan bölgede bulunan okul alanı olarak ayrılmış yeri, Büyükşehir Belediyesi olarak kamulaştırıyoruz. Buraya 32 derslikli bir okul projesi hazırlıyoruz. Bu projenin inşaatını da hayırsever iş adamı Ali Rıza Yedikardeş yapmış olacak” diye konuştu.

“NOKTAYI OKULLA KOYALIM” 

Hayırsever iş adamı Ali Rıza Yedikardeş, Başkan Altepe’nin, tanıştıkları 2004 yılından bu yana hayır işlerinde kendisini teşvik ettiğini dile getirerek, “Yıllar öncesinden acaba bu alanda bir okul yapsam mı diye düşürdüm. Daha önce camiler ve birçok hayırlar yaptık, artık son noktayı koyalım istiyordum. Gençliğimize bir okulu nasıl bırakırız diye bunun hesabını yapıyordum. Dumlupınar’daki arsa yıllardan beri benim gönlümdeydi. Demek ki bugüne nasip oldu. Çok teşekkür ediyorum başkanıma, sebep oldular. Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X