Demirtaş’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım’da çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı tarafından tutukluluğuna yapılan itiraz, 3’üncü Sulh Ceza Hakimliğin

Demirtaş’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Anayasa ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’na göre mahkemelerin, her türlü kararlarını gerekçeli olarak açıklamak zorunda olduklarını ifade ederek, ‘Müvekkilimin tutuklanmasına ilişkin karara yapmış olduğumuz itiraz, Diyarbakır 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nce gerekçesiz bir şekilde reddedildi.

 

Gerek bu husustaki gerekçe ile müvekkilimin tutuklanması nedeniyle ihlal edildiğini düşündüğümüz Anayasa’nın 19’uncu maddesinde yer alan kişi güvenliği ve hürriyeti ile 67’nci maddesinde yer alan seçme ve seçilme haklarının ihlalinin tespiti açısından bir zaman Anayasa Mahkemesine tedbir talepli bireysel başvuruda yapacağız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X