Demirtaş’tan 10 adımlı plana 2 düzeltme

Başbakan Davutoğlu’nun dün tererle mücadele eylem planını açıkladığı Mardin’de 2 gündür temaslarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, düzenlediği basın toplantısında “10 adımlı” planı değerlendirdi.

Demirtaş’tan 10 adımlı plana 2 düzeltme

Demirtaş, “Bir; ‘bölge halkı’ yok, Kürt halkı var. İki; rekabilite edilmesi gereken Kürt halkı değil AK Parti zihniyetidir. Çünkü anlaşılıyor ki, Kürtleri rehabilite edilmesi gereken bir halk olarak görüyorlar. Seçimle alamadıkları belediyeleri de kayyum yöntemiyle, valilik, kaymakamlık eliyle almaya çalışıyorlar. Bu zavallılık” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu’na eleştirilerini sürdüren Demirtaş, şunları ifade etti: “Başbakan ve ekibi kör bir duvar gibi. İmana, hukuka, kanuna dair ne varsa unutmuşlar. İktidarı kaybetmekten korkuyorlar. Başbakan Mardin’e geldiği gün sokağa çıkma yasağı kaldırılacak dendi ama bugün kaldırılmadı, Başbakan’ı takan yok. Sokakta gördüğünüz polis değil; halkı öldürmeye programlanmış, psikolojisi bozuk bir ekip. Bunları artık Başbakan durduramaz, halk durdurabilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X