Demirtaş’tan ‘dokunulmazlık’ açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, “Bu işi ‘tere yağından kıl çeker gibi yaparız’ diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık, her şeye hazırlıklıyız” dedi.

Demirtaş’tan ‘dokunulmazlık’ açıklaması

Yakında dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliği teklifinin parlamentoya sunulacağını belirten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ak koyunla, kara koyunun belli olacağını söyledi.

 

Partilerinden kimlerin Cumhurbaşkanına yakın olduğunun oy verme işleminde görüleceğini ifade eden Demirtaş şöyle konuştu:

“Ben onlara, milletvekillerinin bu konudaki duyarlılıklarına güveniyorum. Bu oylama parlamentoda tarihi bir oylama olacaktır. Biz bağımsız, adil, adaletli yargıdan asla kaçmayız. Savunamayacağımız hiçbir şeyimiz yok. Ama göreceksiniz bizi yargılamaya güçleri yetmeyecek, kim kimi yargılayacak göreceğiz. Bu işi ‘tere yağından kıl çeker gibi yaparız’ diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık, her şeye hazırlıklıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X