Demirtaş’tan ‘olağanüstü’ çağrı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM’nin olağanüstü toplanmasını istedi.

Demirtaş’tan ‘olağanüstü’ çağrı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ Suruç’taki terör saldırısıyla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Demirtaş, yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırdıklarını belirterek, “Öncelikle Meclis Başkanı’na çağrı yapıyoruz. İlk yetki ondadır. Parlamentoyu derhal olağanüstü toplantıya davet etmelidir. Bizler 80 milletvekili imzamızla hazırız” ifadelerini kullandı.

 

Demirtaş, “Üç temel gündemle Parlamento toplanmalıdır. Birincisi, Çözüm Süreci. Çözüm Süreci eğer Parlamento’nun dahliyle alacağı kararla bir selamete kavuşursa içeride ve dışarıda barışı sağlamamız daha kolay olacaktır. İkincisi, Türkiye’nin Rojava bölgesiyle ilişkileri ne olacak. Bütün bunları Parlamento’nun bir kararla netleştirmesi lazım. Dış politika ve IŞİD tehdidi de üçüncü gündemimiz olmalıdır. Parlamento, yeni kurulacak hükümete referans olacak, yol gösterecek kararlar almalıdır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X