Demirtaş’tan PKK’ya silah bırakın çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK’ya silah bırakma çağrısı yaparak, ’’Buradan çağrı yapıyorum. PKK, kesinlikle Türkiye’ye karşı silah bırakmalıdır. Bunu inanarak yürekten söylüyorum. Bu savaş bitmelidir’’ dedi.

Demirtaş’tan PKK’ya silah bırakın çağrısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Demirtaş programda PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptı.

 

’’BUNUN BİR CİDDİYETİ YOK’’

 

’’Bizim çağrımıza iş kalmış olsa, iş bu kadar basit olsa sabah kalkalım akşama kadar çağrıyı yapalım’’ diyen Selahattin Demirtaş konuşmasında, ’’Bunun bir ciddiyeti yok. Çağrıyla olacak iş değil. Çağrı nedir biliyor musunuz ? Partilerin yaptığı çağrılar. Vicdan rahatlatmadır. Toplumu kandırmadır başka bir şey değil. Sizin aracılığınızla ben çağrı yapayım. Ben bir siyasi partinin eş genel başkanıyım. Seçimle iş başına gelmiş bir milletvekiliyim’’ ifadelerini kullandı.

 

’’PKK, TÜRKİYE’YE KARŞI SİLAH BIRAKMALIDIR’’

 

Demirtaş PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunarak, ’’Buradan çağrı yapıyorum. PKK, kesinlikle Türkiye’ye karşı silah bırakmalıdır. Bunu inanarak yürekten söylüyorum. Bu savaş bitmelidir. Bu çağrıyı buradan yürekten de tekrarlıyorum öyle laf olsun diye değil. Keşke gerçekliği olsa ve bir an önce ’Selahattin Demirtaş bize bu çağrıyı yaptı, yarın toplanalım, değerlendirelim, bırakalım’ deseler. Fakat toplumu aldatmanın bir anlamı yok. Demirtaş bu çağrıyı yaptı diye, yarın sabah KCK yetkilileri Kandil’de toplantı yapıp hemen silahları bırakmayı tartışmayacaklardır. Kim yaparsa tartışacaktır ? Abdullah Öcalan. O da hangi koşullarda yapabileceğini anlattı. Dolmabahçe mutabakatı bunun içindi. Şimdi KCK son açıklamasında bunu ifade ediyor’’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X