Demokrasi için tek yürek

Darbe girişiminin ardından Adnan Menderes Meydanı’nda bir araya gelen Mustafakemalpaşalılar, demokrasi için tek yürek olurken, bin aracın katıldığı demokrasi konvoyu ile 8 kilometrelik güzergahta tur atılarak darbe girişimi protesto edildi.

Demokrasi için tek yürek

Konvoya, motosikletli vatandaşlar ile birlikte halk otobüsleri ve dolmuşlar da destek verdi. Binlerce kişinin katıldığı demokrasi nöbeti daha sonra Adnan Menderes Meydanı’nda devam etti. 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan Türk milletinden başka güç tanımadıklarını söyledi. Kurtulan, “15 Temmuz akşamından bu yana Mustafakemalpaşa tüm siyasi partileri, sivil toplum teşkilatları, kamu ve özel teşebbüsleri, meslek kuruluşları ve muhtarlarla birlikte demokrasisine ve iradesine sahip çıkmıştır. Demokrasi ve cumhuriyetin en büyük teminatı bu millettir. Bize emanet edilen ve geleceğe taşımamıza emir olunan cumhuriyetimize her şartta sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Kaymakam Mustafa Masatlı ise milli iradenin bu ülkeyi gelecek çağa taşıyacak tek güç olduğunu söyledi. Siyasi parti başkanları da darbe girişimini kınayarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X