‘Demokrasi nöbetleri tarihi bir olay’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ’15 Temmuz’dan sonra o demokrasi nöbetlerinde büyük halk yığınları ellerinde Türk bayrağıyla Amerikan emperyalizmine karşı Türkiye’nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü savunuyor, bu tarihi bir olay’ dedi.

‘Demokrasi nöbetleri tarihi bir olay’

Perinçek, partisinin Bursa İl Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte verdiği ‘Vatan Savaşından Milli Hükümete’ konulu konferans öncesi yaptığı konuşmada, Türk ordusunun 24 Temmuz 2015 tarihinden başlayarak terör örgütü PKK’nın adeta tepesine bindiğini söyledi. 

Bunun Vatan Partisi’nin programı olduğunu aktaran Perinçek, ‘Biz PKK’nın ancak Türk askeri ve polisinin silahıyla temizleneceğini söylemiştik. Türkiye o yola girdi. Yani Vatan Partisi’nin öngördüğü yola girdi. Onun için kendi programımıza sahip çıkacağız. Programa başka kuvvetlerin ve hükümetlerin gelmesi bizim istediğimiz bir olaydır. Öyle beyannameler dağıtarak, afiş yapıştırarak, sokaklarda yürüyerek ve meydanlarda bağırarak çözülecek bir sorun değil. Devletin silahlı gücüyle çözülecek bir sorun ve bunu birinci maddesine yazdı Vatan Partisi. ‘Kürt meselesi nasıl çözülür?’ diye sordukları zaman biz ‘Silahla çözülür’ dedik ve işte şimdi silahla çözülüyor’ diye konuştu.

HALK AMERİKA’NIN KAFESİNİ KIRDI

Perinçek, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası halkın bir araya gelip tarihi bir olaya imza attığına da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

‘En önemli olay, 15 Temmuz Amerikancı, Fetullahçı darbe girişiminden sonra, bugüne kadar Türkiye’yi yöneten o Turgut Özal’ların, Çiller’in, Tayyip Erdoğan’ların ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanındaki kitle, Amerika’nın kafesini kırdı. 15 Temmuz’dan sonra o demokrasi nöbetlerinde büyük halk yığınları ellerinde Türk bayrağıyla Amerikan emperyalizmine karşı Türkiye’nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü savunuyor, bu tarihi bir olay. 

Bu halk, Amerika’nın yanında, denetiminde, güdümünde olduğu zaman Türkiye’de bir milli hükümet kurmak şansı var mı? Yok. O halkın o kafeslerden çıkması, Amerika’nın sigortasıyken artık milyonların, 10 milyonların Amerika’yı hedef alan bir mücadele içine girmesi tarihi önemde bir olay. Orada yanınızdaki insanın kılığı, kıyafeti, eteği, başındaki örtüsü falan değil bu halk, sağcısıyla, solcusuyla o kafesi kırdı.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X