Demokrasi yürüyüşü

İnegöl’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları çerçevesinde 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu 249 metre uzunluğundaki bayrakla Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Demokrasi yürüyüşü

İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü, Atatürk Anıtı önünden başladı. İnegöl tarihi mehteri öncülüğündeki yürüyüşe, AK Parti İlçe Gençlik Kolları üyeleri 249  demokrasi şehidinin isminin yazılı olduğu 249 metre uzunluğundaki bayrakla katıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş, belediye önündeki Milli İrade ve Demokrasi Meydanı’na kadar sürdü.

YENİŞEHİR’DEKİ TÖRENLER

Yenişehir’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde başladı. 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışının ardından İznik Caddesi’nde Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Demokrasi Meydanı’nda mehter gösterileri yapıldı, ardından Demokrasi Nöbeti tutuldu.

MUDANYA VE İZNİK

Mudanya İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programda da vatandaşlar darbe girişimini protesto etti. Programda konuşan Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, birlik beraberlik mesajları verdi. İznik’teki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları da, gece Demokrasi Nöbeti ile sürdü. Çok sayıda vatandaşın katıldığı program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlarken, hatim duası gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İznik Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi.

MUSTAFAKEMALPAŞA

Mustafakemalpaşa’da da demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Adnan Menderes Meydanı, bir kez daha birlik ve beraberlik mesajları veren Mustafakemalpaşalılarla doldu. Vatandaşlar ‘Demokrasi ve Şehitler Günü Yürüyüşü’nde tek vücut oldu. 

ORHANGAZİ VE KARACABEY

Orhangazi’deki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları çerçevesinde Cumhuriyet Alanı’nda dev Türk Bayrağı göndere çekildi. Ardından Orhangazi Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi. Program çerçevesinde ilçede bir de Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenirken, Demokrasi Nöbeti sabaha kadar sürdü.

Karacabey’de de Fehmi Gerçeker Stadyumu önünde toplanan binlerce vatandaşlar ilçe meydanına kadar yürüdü. Program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua ile sürdü.

GEMLİK VE ORHANELİ

Gemlik’te de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları çerçevesinde düzenlenen yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. Gemlik’teki program, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki etkinliklerle sürdü.

Orhaneli’nde düzenlenen programa da birlerce vatandaş katıldı. Gerçekleştirilen demokrasi yürüyüşünün ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X