‘Demokratik muhalefet rolünü sürdüreceğiz’

7 Haziran’da Bursa’da büyük bir sürprize imza atarak 1 milletvekili çıkaran HDP, 1 Kasım sonuçlarına göre o vekilliği de kaybetti.

‘Demokratik muhalefet rolünü sürdüreceğiz’

ASLIHAN AYDIN

Sonuçların açıklanmasının ardından değerlendirme yapan  İl Basın Sözcüsü Resul Baykara, geleceğe dair umutlarını koruduklarını belirterek, ”Bursa’da demokratik muhalefet rolünü sürdüreceğiz” dedi.

Baykara, 7 hazirandan daha yoğun antidemokratik koşullarda seçime gittiklerini, Ankara ve Suruç katliamlarında Bursa’dan da kayıplar verdiklerini dile getirerek, ”Cenazelerle ilgilendik. Seçim çalışması yapma şansımız olmadı. Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da saldırıya uğramayan binamız kalmadı. Son 10 gün içinde kısıtlı çalışma yapabildik” dedi.

Buna rağmen mecliste 3’üncü parti olarak temsil hakkı kazandıklarını kaydeden Baykara, ”Elde ettiğimiz, inadına bir direncin ortaya çıkardığı sonuçtur. Biz bundan sonraki süreçte üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Geleceğe dair umudumuzu koruyoruz” diye konuştu.

EKSİKLERİ TESPİT EDECEĞİZ

Bursa’da 7 haziran seçimlerinde çıkardıkları 1 milletvekilini kaybetmeleri konusunda ise Baykara, ”Biz değerlendirmelerimizi yapacağız. Zaten özeleştiri yapan bir hareketiz. Kendimizi eleştirmekten çekinmeyiz. Bizden kaynaklı sorunlarla ilgili eksiklerimizi tespit edeceğiz. Arkadaşlarımız milletvekili gibi çalışmaya devam edecek. Bursa’da demokratik muhalefet rolünü sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X