Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

‘Dengesiz’ Trump’ın ‘nükleer yetkisi’ tehlikede

Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde 41 yılın ardından ilk kez bir Amerikan Başkanının ‘nükleer yetkileri’ tartışıldı.

Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde 41 yılın ardından ilk kez

Düzenlenen oturumda, Başkan Donald Trump’ın ‘dengesiz ve değişken’ olduğu iddia edilerek nükleer silah kullanma yetkisinin tartışılması gerektiği belirtildi. Senato Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Connecticut Senatörü Demokrat Chris Murphy, ‘Başkanın oldukça dengesiz ve değişken olmasından endişeliyiz. Onun karar verme süreci hayalperest ve ulusal çıkarlarımız dışında bir nükleer silah saldırı emri verebilir’ diye konuştu.

Komite Başkanı Tennessee Senatörü Cumhuriyetçi Bob Corker da Kongre’de birçok temsilcinin Trump’ın öngörülemez davranışları yüzünden zaman zaman endişelendiğini ancak nükleer silah kullanma yetkisi konusunun oldukça hassas bir şekilde konuşulması gerektiğini dile getirdi.

ABD Başkanı Trump, eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarındaki konuşmasında, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u ‘Roket Adam’ olarak nitelendirmiş ve ‘gerekirse bu ülkeyi tamamen ortadan kaldırmaktan çekinmeyecekleri’ mesajını vermişti.


Avatar Seç KAPAT
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay
Sıradaki Haber Bakan Fidan: Trump, NATO Zirvesi’ne katılmayı planlıyor