Deniz attı, Harun tuttu: 2-1

Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor, Çaykur Rizespor’u Deniz Yılmaz’ın golleriyle 2-1 mağlup etti. Ayrıca karşılaşmada kaleci Harun Tekin de bir penaltı kurtarışı yaptı.

Deniz attı, Harun tuttu: 2-1

Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor, Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Timsah Arena’daki karşılaşmayı Bursaspor, 2-1 kazandı.

Timsah’a galibiyeti getiren goller, 64. ve 68. dakikada Deniz Yılmaz’dan geldi. Çaykur Rizespor’un golünü ise 87.dakikada Recep Niyaz kaydetti. 

Bu galibiyetin ardından Bursaspor puanını 24’e yükseltti.

 

Harun penaltı kurtardı

Karşılaşmanın 85. dakikasında Çaykur Rizespor penaltı kazandı. Sol kanatta topla buluşan Dhurgham Ismail ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderdi. O noktada Leonard Kweuke kafa vuruşunu yaptı. Savunmada Sivok bu şutun kaleye gitmesini engellemek isterken top eline çarptı. Hakem Ümit Öztürk tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı için topun başına geçen Leonard Kweuke sağ ayağıyla yerden şutunu çekti ve kaleci Harun Tekin gole izin vermedi.

 

Chapecoense kulübünün amblemi ile çıktılar

Bursaspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 13. hafta maçında yeşil-beyazlı takımın formalarının sağ göğsünde geçtiğimiz günlerde uçak kazasında futbolcularının hayatını kaybettiği Chapecoense kulübünün amblemi ile çıktı. 

‘Acımız Aladağlar kadar’ pankartı

Ayrıca Bursaspor ile Çaykur Rizesporlu futbolcular sahaya geçtiğimiz günlerde Adana’daki yangın faciasında hayatını kaybedenlerin isimlerini taşıyan pankartlarla çıktı. Pankartta ‘Acımız Aladağlar kadar’ yazısı yer aldı.

Bursasporlu taraftarlar uçak kazasını ve Leonard Kweuke’yi unutmadı

Öte yandan yeşil-beyazlı taraftarlar geçtiğimiz günlerde trafik kazası sonucu ikiz bebeklerini kaybeden Çaykur Rizespor’un yıldızı Leonard Kweuke’yi unutmadı. Başarılı futbolcuyu tribünlere çağıran taraftarlar, ayrıca ‘acın acımızdır’ yazılı pankart açtı. Taraftarlar, Chapecoense takımı ile alakalı da pankartta tribünlerde yer aldı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

1′ Karşılaşma Çaykur Rizesporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.

2′ Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Erdem Özgenç’in ceza alanına göndermek istediği ortası doğrudan auta çıktı.

7′ Sağ kanattan Deniz Yılmaz ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. O noktada Yonathan Del Valle’den önce savunma araya girdi.

13′ Sol kanatta topla buluşan Yonathan Del Valle ceza alanına girer girmez dar açıdan sert bir şut çekti ancak top yan ağlarda kaldı.

15′ Orta alanda Deniz Yılmaz, Çaykur Rizesporlu Dhurgham Ismail’den sıyrıldıktan sonra yerde kalıyor ve hakem Ümit Öztürk sarı kartını Dhurgham Ismail için kullanıyor.

23′ Rizespor atağında Ahmet İlhan Özek ortasını penaltı noktasına doğru yaptı. Bu noktada Patrik Tuszynski kafa vuruşunu yaptı, top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıktı.

28′ Pablo Batalla’nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Yonathan Del Valle sol ayağıyla şutunu çekti ancak top kaleye paralel bir şekilde doğrudan auta gitti.

29′ Orta alanda iyi paslaşmalar sonrasında ceza alanı dışı sol çaprazından Deniz Yılmaz’ın yerden çektiği etkili şut direk dibinden auta çıktı.

30′ Bursaspor kalesinde tehlike… Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş için topun başına geçen Dhurgham Ismail ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderdi. O noktada Patrik Tuszynski kafa vuruşunu yaptı, top kaleci Harun Tekin’de kaldı.

33′ Bursaspor kalesinde bir tehlike daha…  Sağ kanatta topu önüne alan Oğulcan Çağlayan ortasını altıpasın hemen önüne doğru gönderdi. Bu noktada Tuszynski müsait pozisyonda topun gelişine şutunu çekti, kaleci Harun Tekin üzerine gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başardı.

41′ Kubilay Kanatsızkuş’un pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Pablo Batalla sağ ayağıyla çok sert bir şut çekti fakat top savunmada Mohamed Ali Yaakoubi’ye çarpıp kornere gitti. Köşe vuruşu için topun başına geçen Pablo Batalla ortasını ön direğe doğru gönderdi. Ön direkte Kubilay Kanatsızkuş kafayla topu arkaya aşırıyor ancak savunma topu uzaklaştırdı.

 

İKİNCİ YARI

46′ Karşılaşmanın ikinci yarısı Bursasporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.

46′ Bursaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Kubilay Kanatsızkuş oyundan alınırken, Joshua John yerine oyuna dahil oldu.

49′ Ceza alanı sol tarafında topu önüne alan Tuszynski pasını altıpasın önündeki Oğulcan Çağlayan’a attı. Oğulcan, topun gelişine yakın mesafeden şutunu çekti, kaleci Harun Tekin şutu kurtarmayı başardı.

54′ Ç. Rizesporlu Davide Petrucci, Joshua John’a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

56′ Bursaspor’da Aziz Behich, Ç. Rizesporlu Patrik Tuszynski’ye yaptığı faul sonrasında hakeme itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

59′ Bursaspor’da ikinci oyuncu değişikliği… Del Valle oyundan alındı, Sercan Yıldırım oyunda.

64′ GOL… GOL… GOOOLLL… Bursaspor Deniz Yılmaz’ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Ceza alanı içerisi sol tarafında topla buluşan Aziz Behich ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Sercan Yıldırım kafa vuruşunu yapıyor ancak top savunmaya çarpıp altıpasın hemen içine düşüyor. Altıpasın içinde müsait pozisyonda Deniz Yılmaz sağ ayağıyla şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

67′ Ceza alanı çizgisi üzerinde sol tarafında kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Pablo Batalla sağ ayağıyla doğrudan kaleye şutunu çekiyor fakat top savunmadan geri dönüyor.

 

68′ GOL… GOL… GOOOLLL… Bursaspor Deniz Yılmaz’ın attığı gol ile farkı 2’ye çıkardı: Cristobal Jorquera’nın ara pasıyla ceza alanı içi sol tarafında topla buluşan Pablo Batalla son çizgiye indikten sonra pasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Deniz Yılmaz savunmaya rağmen şutunu çekmeyi başarıyor ve top takımının rahatlatan golü atmayı başarıyor.

69′ Çaykur Rizespor’da oyuncu değişikliği… Robin Yalçın oyundan alındı, Leonard Kweuke yerine oyuna dahil oldu.

73′ Sağ taraftan köşe vuruşundan Cristobal Jorquera’nın arka direğe gönderdiği ortasını Tomas Sivok uzaklaştırıyor. Dönen topu iyi takip eden Joshua John, ceza yayı içerisinden topun gelişine sert bir şut çekiyor fakat bu şut savunmadan geri geliyor.

78′ Çaykur Rizespor’da Mohammed Yakubu, Deniz Yılmaz’a yaptığı sert faul nedeniyle sarı kart gördü.

79′ Çaykur Rizespor’da oyuncu değişikliği… Ahmet İlhan Özek oyundan alındı, Özgür Çek yerine oyuna dahil oldu.

83′ Çaykur Rizespor son oyuncu değişikliği… Recep Niyaz, Davide Petrucci’nin yerine oyuna dahil oluyor.

85′ Çaykur Rizespor penaltı kazandı. Sol kanatta topla buluşan Dhurgham Ismail ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Leonard Kweuke kafa vuruşunu yapıyor ve savunmada Tomas Sivok bu şutun kaleye gitmesini engellemek isterken top eline çarpıyor ve hakem Ümit Öztürk tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.

85′ Bursaspor’da Sivok sarı kart gördü.

86′ Penaltı atışı için topun başına geçen Leonard Kweuke sağ ayağıyla yerden şutunu çekti, kaleci Harun Tekin kurtardı.

87′ Çaykur Rizespor, Recep Niyaz’ın attığı gol ile skoru 2-1 yaptı. 

87′ Bursaspor’da oyuncu değişikliği… Ricardo Faty, Cristobal Jorquera’nın yerine oyuna dahil oluyor.

Maç sona erdi

 

MAÇ METRE

 

Stat: Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Hakemler: Ümit Öztürk, Bahattin Duran, Kerem Ersoy 

 

Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç, İsmail Konuk, Sivok, Aziz Eraltay, Merter Yüce, Jorquera (Dk. 87 Faty), Del Valle (Dk. 60 Sercan Yıldırım), Batalla, Deniz Yılmaz, Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 46 John)

 

Çaykur Rizespor: Diallo, Orhan Ovacıklı, Yakubu, Ümit Kurt, İsmael, Saadane, Petrucci (Dk. 83 Recep Niyaz), Oğulcan Çağlayan, Robin Yalçın (Dk. 69 Kweuke), Ahmet İlhan (Dk. 79 Özgür Çek), Tuszynski 

 

Goller: Dk. 64 ve 68 Deniz Yılmaz (Bursaspor), Dk. 87 Recep Niyaz (Çaykur Rizespor)

 

Sarı kartlar: Dk. 56 Aziz Eraltay, Dk. 85 Sivok (Bursaspor), Dk. 15 İsmael, Dk. 54 Petrucci, Dk. 78 Yakubu (Çaykur Rizespor)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X