Deniz Baykal’a 3. müdahale yapıldı

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sabah yapılan ameliyat sonucu yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendi.

Deniz Baykal’a 3. müdahale yapıldı

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor. Deniz Baykal’ın sabahki ameliyatın sonucu yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendi. İşlem, enfeksiyon riskine karşı ameliyathanede yapıldı. Temizleme işleminin ardından Baykal’ın tomografisi çekildi. Tomografi sonuçlarının doktorlar tarafından değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

 

Baykal’ın sağlık durumu hakkında açıklama yapan CHP Milletvekili Profesör Metin Lütfi Baydar, “3.operasyon olarak adlandırmayalım. Operasyon yapıldı ancak bu müdahale kanama beyine basınç yapmaması için temizlenmesi amacıyla yapıldı” diye konuştu.

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumuna ilişkin bugün gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada, “Beyin çok hassas bir organ risklerle sürprizlerle dolu. Ama şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşların kontrolü altında. Tedaviler başarıyla uygulanıyor. Ama bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz onu bilemiyoruz. O yüzden de sık takipler, sürekli muayeneler, kontroller yapılıyor. Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor.” demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X