Deniz Dalgıç’ın yeni ve güvenli Mudanya planı

“Can bizim için her şeyden önemli” diyen CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Mudanya’da alçak yapıların arkasında fay hattı üzerinde yer alan çok katlı binaların yamaçlara, oradaki yeşilin de merkeze taşınacağını söyledi.

Deniz Dalgıç’ın yeni ve güvenli Mudanya planı

CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, ilçenin kaderini değiştirecek iki önemli projeyi açıkladı.

Olay Gazetesin’ne konuşan Dalgıç, göreve gelir gelmez afet riski yüksek yapıların envanterini çıkaracaklarını, bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile çalışacaklarını söyledi.

İlçedeki deprem, sel ve yangın afeti risklerine dikkat çeken Dalgıç, “Sahile yakın eski alçak yapılarla ilgili sorun yok. Fay hattı ve alüvyon zemin üzerinde yer alan arkadaki yüksek binalar sıkıntılı. Önlerindeki yapıları da tehdit ediyorlar. Biz bu binaları yamaçlara taşımayı planlıyoruz. Yeşil ile yer değiştirecekler. Yamaçlardaki yeşili kentin içine getireceğiz, kentin içindeki riskli yapıları da sağlam zemine oturtacağız. 300-400 metre yamaçlara gittiğinizde hem denizimiz hala karşımızda hem de poyrazımız ciğerlerimizde olacak. En önemlisi de sağlam binalarda yaşayacağız. Can bizim için her şeyden önemli” dedi.

VATANDAŞA GARANTİ…

Bir diğer projeleri olan çevre yolunu yamaçlara taşınacak yapıların arkasından geçirince ulaşım sorununu da çözmüş olacaklarını vurgulayan Dalgıç, şöyle devam etti: “Kentin merkezini; ağırlıklı yayaların dolaştığı, 12 ay boyunca turistin geldiği yerler haline getireceğiz. Bu noktada önemli konu şu: Yamaçlara taşınacak binaların sakinlerine ‘Senin yerini bir daha kimseye vermeyeceğim, peşkeş çekmeyeceğim, bir rant yaratmayacağım. Senin aklın orada kalmayacak. Bir daha orada bir bina olmayacak’ diyeceğiz. En önmeli unsur bu. Güven ve garanti verilmezse insanların aklı orada kalır. Biz toplumsal barışı bozamaksızın bu işi yapmak zorundayız. Bilecek ve diyecek ki; ‘canımı kurtarıyor, bana sağlam bir yer veriyor, bütün imkanlarımı aynen kullanmaya devam ediyorum. Benim boşattığım yeri de gene benim ve komşularıın kullanacağı bir alan haline getiriyor’. İşte güvenli bir Mudanya böyle ortaya çıkacak.”

ALTINTAŞ’TAN AYAZMA’YA UZANAN BİR ÇEVRE YOLU

Mudanya’da ulaşımın da öncelikli konular arasında yer aldığını ifade eden Deniz Dalgıç, Altıntaş’tan Ayazma’ya kadar uzanan bir çevre yolu yapacaklarını açıkladı. Turizmde de önemli adımlar atacaklarını anlatan Dalgıç, “Bir turizm platformu kuracağız. Mudanya Mütareke Binası’nın önünü açık hava müzesi haline getereceğiz. Sahillerde insanların ranatlıkla kullanabileceği tesisler, plajlar yapacağız. İnanç turizminde ön plana çıkan Tirilye, Kumyaka gibi yerlere turisti çekeceğiz. İncirimiz, üzümümüz ve zeytinimiz ile Girit Mutfağı’nı gastronamide ön plana çıkacağız. İlçemizin ürünlerine coğrafi işaret alacağız. Yeni bir birlik, tarım konseyi ve soğuk hava depoları kuracağız. Ürünlerimizi farklı şekillerde pazarlayacağız” diye konuştu.

SİNEMA, TİYATRO VE PAZARYERİ SÖZÜ VERDİ

Dalgıç, başta emekliler ve gençler olmak üzere vatandaşlara yönelik bir dizi projeleri olduğuna işaret ederek şunları kaydetti: “Özellikle yaşlılarımızı yoran bir pazar sorunumuz var. Kapalı pazar yerini yeniden açacağız. Ayrıca yeni yerler yapacağız. Üreten kadınlarımız çok, onları bir araya getirecek iradeyi ortaya koyacağız. Kadınları ekonominin içine katacağız. Gençlerin sosyalleşecekleri alanlar yok. Teknolojik gençlik merkezi kuracağız. Cep tiyatrolar ve sinema salonları olacak.”

CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmemi Hikmet Selami Şahin ile Yazışişleri Müdürü Hasan Ali Çavuş’un sorularını yanıtladı.

SAHİLLER CANLANACAK

CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, “İtalya’da Pisa Üniversitesi’nin Mudanya’da denizin temizlenmesiyle ilgili bir projesi var. Onlarla çalışacağız. Mudanya’da sanayi atığı yok, bu büyük avantaj. Sahilleri de iyi ve cesur kullanacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X