‘Deniz Feneri’ savcısı 17 sanığa beraat istedi

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma sonucunda 20 sanık hakkında açılan davada mütalaasını açıklayan savcı, “hizmeti nedeniyle güveni kötüye kullanma” ve ‘özel belgede sahtecilik” suçlarından Mehmet Gürhan’ın da aralarında bulunduğu 3 sanı

‘Deniz Feneri’ savcısı 17 sanığa beraat istedi

Beraat istenen sanıklar arasında Zahid Akman, İsmail Karahan ve Zekeriya Karaman da var.

Mütalaada, “resmi belgede sahtecilik” suçundan haklarında dava açılan Zekeriya Karaman ve İsmail Karahan’ın beraati talep edilirken, aynı suçtan Mehmet Gürhan’ın 6 yıla, eşi Nurgül Gürhan’ın da 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

DAVANIN GEÇMİŞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 20 sanığa ‘özel belgede sahtecilik’, ‘kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştiraki’ ve ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’ suçlamaları yöneltildi, 25 şüpheli hakkında ise ‘ek takipsizlik kararı’ verildi. 

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, suçlama konusu eylemlere ilişkin yargılama yerinin İstanbul olduğu gerekçesiyle İstanbul’a gönderildi. 

Dosyaya bakmakla görevlendirilen İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi de Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘yetkisizlik’ kararını yerinde bularak, davanın kendi mahkemelerinde görülmesine karar verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X